ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ Δ.Υ Π.Ε.Δ.ΔΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27/1/2014
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Δασολόγων και της Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων, με αφορμή τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση του προσωπικού με το οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων στον « προθάλαμο» των απολύσεων, ανακοινώνουν τα εξής:
Οι εργαζόμενοι στο δασικό τομέα είναι αντίθετοι στις μεθόδους αυτές που προσχηματικά, προβάλλοντας τη δήθεν αξιολόγηση των εργαζομένων, αποβλέπουν στην ποσοστιαία απόλυση μέρους των εργαζομένων, ακόμα και από νευραλγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης. Ο μοναδικός σκοπός του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να προχωρήσει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Τρόικας, σε απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Το Νομοσχέδιο προβλέπει πώς το 25% των Δημοσίων Υπαλλήλων θα αξιολογείται με βαθμούς 9 και 10, το 60% με βαθμούς 7 και 8 και το υπόλοιπο 15% με βαθμούς από 1 έως 6. Το 15% αντιστοιχεί σε 90.000 περίπου υπαλλήλους. Η κυβέρνηση λοιπόν μέσω του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να δημιουργήσει μία μεγάλη δεξαμενή προσωπικού «έτοιμων » προς απόλυση.
Αυτή τη φορά ο αρμόδιος Υπουργός, σαν νέος «Πόντιος Πιλάτος» νίπτει τας χείρας του και αναθέτει στους προϊσταμένους της διοίκησης αυτό το άχαρο έργο. Με τις διατάξεις του Σ/Ν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, που σε ένα μεγάλο μέρος τους διατηρούν τη θέση αυτή όχι μετά από κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αλλά με απ’ ευθείας ανάθεση των καθηκόντων τους από κυβερνητικούς παράγοντες (Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων κ.λ.π.) θα πρέπει να αξιολογήσουν σε ποσοστιαία και βάση τους υπαλλήλους τους και να εντάξουν υποχρεωτικά ένα ποσοστό από τους υπηρετούντες στην κατηγορία των μη ικανών (15%). Δηλαδή Προϊστάμενοι που δεν έχουν κριθεί και αξιολογηθεί θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν υφιστάμενους υπαλλήλους τους!!!!!
Κανείς εργαζόμενος στο δημόσιο δεν πρέπει και δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την ισοπεδωτική αντίληψη που θα οδηγήσει σε κανιβαλισμό και ακραίες συμπεριφορές. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου οδηγεί μαθηματικά στη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και αυτό είναι βέβαιο μετά το «πάγωμα» της υφιστάμενης διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού στο Δημόσιο, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία σταματούν οι αξιολογήσεις που προβλέπονται, ώστε να εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων, σύμφωνα με τις αλλαγές που περιλαμβάνονται όταν και εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ