ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΑΛΕΣΜΑ
Εν όψει Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΠΕΔΔΥ και εκλογή νέων αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΓΕΔΥ

Ενότητα κι αγώνας! Υπάλληλοι, εργάτες, λαϊκά στρώματα όλοι μαζί!
Μπορούμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα της σφαγής!
Έχουμε τη δύναμη! Οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στα πρωτοβάθμια Σωματεία- Συλλόγους, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, ισχυροποιούμε τα ταξικά ψηφοδέλτια παντού!

Συναδέλφισσα– συνάδελφε,
Εδώ και τρία χρόνια με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος αλλά με πραγματικό στόχο το ξεπέρασμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ) έχουν επιβάλει μια πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με την εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
Η ζωή μας καθημερινά κάνει άλματα προς τα πίσω (μνημόνιο Νο 1).
– Μείωση κατά 40% των αποδοχών μας
– Υπερδιπλασιασμός της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας
– Χαράτσια
– Μας υποχρέωσαν να πληρώνουμε τους γιατρούς και τα φάρμακα μας
– Διέλυσαν το στοιχειώδες δημόσιο σύστημα υγείας που υπήρχε
– Αύξηση του ωραρίου εργασίας
– Αύξηση των ορίων και του απαιτούμενου χρόνου συνταξιοδότησης
– Μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και «κόψιμο» στη ουσία του εφάπαξ
– Αύξηση της ανεργίας στο 23% και στα παιδιά μας στο 55%
– Ξεκίνησε η διάλυση όλου του δημόσιου τομέα
Με τα νέα μέτρα προωθούν (μνημόνιο Νο2)
• Νόμο στη Βουλή που να καθορίζει έναν κατώτερο μισθό (μιλούν για 400 ευρώ), ενιαίο για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
• Την κατάργηση του οκτάωρου και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη και με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρήσεων (κατάργηση πενθήμερου, έξι μέρες τη βδομάδα εργασία, κατάργηση της αργίας της Κυριακής, μέχρι 70 ώρες τη βδομάδα δουλειά και μέχρι 13 ώρες την ημέρα, όπως προβλέπει η έκθεση Σέρκας της ΕΕ).
• Τη μείωση, μέχρι και την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα Ταμεία, τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Σύνταξη στα 70, κατάργηση των συντάξεων και αντί αυτών ένα προνοιακό επίδομα, που ακόμα και αυτό λίγοι θα το παίρνουν αφού αυξάνουν τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης.
• Την κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση, την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
• Την αξιολόγηση δημόσιων υπηρεσιών και δομών, την «αξιολόγηση» των εργαζομένων, την εφεδρεία, την πρόωρη συνταξιοδότηση και μέσω αυτών την εκδίωξη ή απόλυση 200 χιλιάδων εργαζομένων από το Δημόσιο μέσα στο 2013.
• Μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, την παράδοση του δημόσιου πλούτου, των δασών, των ΑΕΙ, των σχολείων και των νοσοκομείων, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών στα χέρια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Συναδέλφισσα– συνάδελφε,
Η κατάσταση στον τομέα των δασών:
Είναι γνωστό σε όλους ότι από τη δεκαετία του 1970 και μετά η κύρια κατεύθυνση στη χάραξη της δασικής πολιτικής ήταν η διευκόλυνση της αλλαγής χρήσης των δασών και η εμπορευματοποίηση της δασικής γης. Μια σειρά από νόμους (998/1979, 1734/1987, 3147/2003, 3208/2003, 3818/2010, 3889/2010) άλλαζαν κάθε φορά προς το χειρότερο τους όρους προστασίας των δασών και της δημόσιας περιουσίας. Την τελευταία διετία μάλιστα πέρασε σε άσχετους νόμους διαφόρων υπουργείων ένας καταιγισμός αντιδασικών ρυθμίσεων, με τις οποίες επιχειρείται μια τεράστιας σημασίας παρέμβαση στον προορισμό των δασών και της δημόσιας περιουσίας. Αφού άνοιξαν το δρόμο για την ανεξέλεγκτη αλλαγή χρήσης των δασών αλλά και των αναδασωτέων εκτάσεων για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο όνομα δήθεν της ενίσχυσης της ανάπτυξης επιτρέπουν κάθε είδους επέμβαση και καταργούν κάθε είδους έλεγχο της δασικής υπηρεσίας. Δεν ήταν τυχαίος ο κατατεμαχισμός της δασικής υπηρεσίας με τις Περιφέρειες αρχικά και με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αργότερα, δεν ήταν τυχαία η μεταφορά της Γενικής Διεύθυνσης Δασών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το 2010. (Στόχος ήταν η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την «δύστροπη Δασική Υπηρεσία» και η μεταφορά τους σε ιδιώτες). Δεν είναι τυχαίο ότι στον οργανισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος που προωθείται σε συνεργασία με την task force (ομάδα Ράιχενμπαχ), ο δασικός τομέας συρρικνώνεται δραματικά (υπάρχει φήμη για κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και περιορισμός του τομέα σε δύο Διευθύνσεις). Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι από την πολιτική ηγεσία του τομέα των δασών προωθείται θεσμικά η δυνατότητα παραχώρησης της εκμετάλλευσης των δημοσίων δασών σε εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο τέλος ότι ο τομέας ο οποίος καθημερινά ενδυναμώνεται στη δασική υπηρεσία και φαίνεται ότι θα αποτελέσει το μέλλον της είναι αυτός της αγροτικής ασφάλειας.
Συναδέλφισσα– συνάδελφε, δεν είναι τυχαίο ότι η μοίρα των εργαζόμενων ακολουθεί πιστά αυτή της υπηρεσίας. Σκεφτείτε το ρόλο σας σε μια υπηρεσία που θα έχει κύρια αποστολή την αγροτική ασφάλεια.
Όλους μας απασχολεί που θα πάει τελικά αυτή η κατάσταση. Υπάρχει «φως στο τούνελ»; Υπάρχει ελπίδα και φιλολαϊκή διέξοδος; Εμείς πιστεύουμε πως υπάρχει:
Αρκεί να ξεκαθαρίσουμε την κατεύθυνση των αγώνων μας, το τι συνδικαλιστικό κίνημα και τι συνδικαλιστικές ηγεσίες χρειαζόμαστε ώστε οι αγώνες μας να είναι νικηφόροι. Αρκεί να ξεκαθαρίσουμε και να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να απαλλαγούμε από δανειακές συμβάσεις, μνημόνια, αντεργατικές πολιτικές και τα δεσμά της ΕΕ.
Αρκεί να συμφωνήσουμε ότι βάση συσπείρωσης και κοινού αγώνα για όλους τους εργαζόμενους, είναι τα παρακάτω:
1. Οι πολιτικές που ζούμε και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του λαού, με τα χρέη και τα ελλείμματα. Δεν παίρνονται για να σώσουν το λαό. Δεν είναι αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων ή κακής διαχείρισης.
Έχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο να αυξήσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά και να υπηρετήσουν το στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΕ για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό.
2. Η ανάπτυξη που θέλουν δεν έχει να κάνει με τις δικές μας ανάγκες: δεν αφορά ούτε την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε τη βελτίωση της ζωής μας. Γι’ αυτό πρέπει να την απορρίψουμε. Είναι ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία των λίγων, που στηρίζεται στα λεηλατημένα εισοδήματα και δικαιώματα μας, είναι κόλαση για το λαό. Για αυτό στόχος και επιδίωξη του κινήματος μας, των αγώνων μας δεν είναι η αναζήτηση της μιας ή της άλλης διαχείρισης του σάπιου συστήματος. Ούτε έως την Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται να βρεθεί διαχείριση που θα κάνει τον καπιταλισμό φιλολαϊκότερο. Η βαρβαρότητα δεν εξανθρωπίζεται, ανατρέπεται!

Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε δεκάρα!
Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας.
Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.
Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια τέτοια ανάπτυξη, για μια τέτοια ζωή
3. Διαχωρίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (που έχουν απαξιωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους), και τις πλειοψηφίες στην ΠΟΓΕΔΥ και στην Ένωση μας, που αποπροσανατολίζουν τους συνάδελφους, που διαιρούν τους εργαζόμενους, που συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν, που έβαλαν πλάτη να περάσουν πολλά μέτρα , με τη συμμετοχή τους στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους.
Η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ της ΠΕΔΔΥ ακολούθησε την ίδια τακτική με το παρελθόν. Περιορίστηκε στη στοιχειώδη γραφειοκρατική λειτουργία της Ένωσης Συστηματικά απέρριπτε όλες τις προτάσεις που είχαν στόχο τον αγωνιστικό προσανατολισμό του σωματείου ή ακόμη και στις περιπτώσεις που από συγκυριακές πλειοψηφίες λαμβάνονταν αποφάσεις που κινούνταν σε αγωνιστικά πλαίσια, προσπαθούσε να τις αποδυναμώσει στην πράξη.
4. Αγωνιζόμαστε για Συνδικάτα, για πρωτοβάθμια σωματεία, γερά, μαζικά, που επάνω τους θα ακουμπούν όλοι οι εργαζόμενοι. Συνδικάτα ικανά να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, να βάζουν εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Ικανά να αντιστέκονται στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους, απαλλαγμένα από τους εργοδοτικούς- κυβερνητικούς συνδικαλιστές, από τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας στο κίνημα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.
Με αυτές τις θέσεις, με αυτή την κατεύθυνση και τους στόχους επιδιώκουμε την ταξική συσπείρωση και την ενιαία δράση όλων των εργαζομένων.
Με βάση αυτές τις θέσεις, αυτόν τον προσανατολισμό, ζητάμε τη συμμετοχή σου στους αγώνες, όπως και την ψήφο σου στις αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ στην ΠΕΔΔΥ και των νέων αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,
Αξιοποίησε τις εκλογές στο Σύλλογο. Άλλαξε την κατάσταση και τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στις 19-10-2012, δώσε δύναμη στον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, ψήφισε ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Οκτώβρης 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο – ¨ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ¨

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ.

ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΕΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΠΑΠΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΑΛΛΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ
ΡΙΣΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ ΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΠΕΤΡΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΙΣΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ