Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Επί μια οκταετία είχα την ευθύνη διαχειρίσεως των συνδικαλιστικών θεμάτων της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.). Σ αυτό το διάστημα αντιμετωπίσαμε μαζί μια σειρά από προβλήματα άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.

Κερδίσαμε μάχες που κάποιοι θεωρούσαν χαμένες και δώσαμε μάχες για την αξιοπρέπεια του δασολογικού κόσμου. Επιγραμματικά θυμίζω σε όσους έχουν ασθενή μνήμη ότι αντιμετωπίσαμε πολιτικούς που μας είπαν παρακράτος, κλέφτες και δυνάστες του ελληνικού λαού, στην επιδίωξη τους με κάθε μέσο να προχωρήσουν την αντιδασική τους πολιτική.

Επιτύχαμε παρά την λυσσαλέα προσπάθεια ορισμένων να κερδίσουμε δυο δικαστικές αποφάσεις του Σ.τ.Ε. που οδηγούσαν στην οικονομική μας αναβάθμιση παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση επιδίωξε δυο φορές να μας ισοπεδώσει οικονομικά.

Όλο αυτό το διάστημα χειρίστηκα με φειδώ τα συνδικαλιστικά όπλα που διαθέτουμε, πραγματοποιώντας σε διάστημα οκτώ ετών μόνο δυο 24ώρες απεργίες και τούτο διότι στόχος δεν ήταν και δεν είναι οι απεργίες για τις απεργίες, αλλά η επιτυχία με κάθε πρόσφορο μέσο που δεν ζημιώνει τους συναδέλφους. Ξεχνούν φαίνεται ορισμένοι συνάδελφοι ότι για 4 χρόνια δεν μπορέσαμε να δούμε τον αρμόδιο υφυπουργό για τα δάση.

Σήμερα βρισκόμαστε σ ένα νέο κομβικό σημείο επιτύχαμε την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης 992/2004 από το έτος 1997 έως και το έτος 2003 και δρομολογούσαμε την εφαρμογή της απόφασης για τα έτη 2004, 2005 και εντεύθεν.

Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Μπασιάκο διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα για την ολική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης 992/2004. Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε πάρα μα πάρα πολλές συναντήσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα με το Υπουργείο Οικονομικών γιατί τούτη την ώρα σημασία έχουν τα αποτελέσματα και όχι η εσωστρέφεια.

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι δεν μπορούν να ανεχθούν ότι ο Πρόεδρος της Ένωσης έχει την ικανότητα να ασκεί παράλληλα και τα καθήκοντα του Προέδρου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) Ν.Π.Δ.Δ.. Δεν είναι για μένα τυχαίο το γεγονός ότι τόσο η ΠΑΣΚ όσο και η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θέτουν θέμα λειτουργίας του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ της ένωσης παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν σ αυτό, ούτε βέβαια πολύ περισσότερο οι φημολογίες για τον μισθό του Προέδρου του Ι.Γ.Ε. όταν μέχρι την παρούσα στιγμή δεν έχει υπάρξει ουδεμία αμοιβή για τον Πρόεδρο του Ι.Γ.Ε..

Επειδή η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπει να παραμένω Πρόεδρος στην Ένωση όταν η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔΔΥ έχει άλλους στόχους και επιδιώξεις ο δε Πρόεδρος της Ένωσης δεν κρίνεται από το έργο του αλλά από τις πολιτικές σκοπιμότητες των παρατάξεων.

Υποβάλλω την παραίτηση μου από το αξίωμα του Προέδρου, ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και όλους τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, δηλώνοντας παρόν στις από δω και πέρα εξελίξεις της ΠΕΔΔΥ.

Καλώ τις παρατάξεις που με τις ανακοινώσεις τους δημιούργησαν πρόβλημα στην λειτουργία της ΠΕΔΔΥ να βρουν άμεσα λύση προκειμένου να λειτουργήσει η ΕΝΩΣΗ μας.

Από την πλευρά μου θα καλέσω άμεσα το Δ.Σ. στις 14/10/2005 με μοναδικό θέμα την συγκρότηση του σε σώμα.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Μπέσης