Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Κατά παράβαση, του Συντάγματος (άρθρο 95 παρ. 5), του Κώδικα περί Συμβουλίου Επικρατείας (άρθρο 50 παρ. 4), του Νόμου 3068/2002 (άρθρο 1) και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών (άρθρο 6 παρ. 1),
· το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν εκτελεί την 992/2-4-2004 αμετάκλητη ακυρωτική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρά την παρέλευση ενός ολόκληρου έτους από την έκδοσή της και παρά την αποδοχή της απόφασης αυτής από τον μοναδικό διάδικο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (κ. Μπασιάκο και κ. Τσιτουρίδη) και τα σχετικά γραπτά αιτήματά τους προς τον κ. Αλογοσκούφη, για άμεση και πλήρη εκτέλεσή της.
· Oι συναρμόδιοι Υπουργοί (κ.κ. Αλογοσκούφης και Μπασιάκος) και Υφυπουργός (κ. Δούκας), ούτε καν μας δέχονται, για να μας εκφράσουν τις θέσεις τους για το θέμα αυτό, κρυπτόμενοι πίσω από μια μειοψηφία υπηρεσιακών παραγόντων του Γ.Λ.Κ., οι οποίοι, με παράνομες εισηγήσεις, δημιουργούν κωλύματα στην άμεση και πλήρη εκτέλεση της πιο πάνω απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρά τα αλλεπάλληλα εξώδικα, αιτήσεις, αναφορές και υπομνήματα που τους έχουμε αποστείλει.
Οι 3.000 δασικοί υπάλληλοι της Χώρας είναι απογοητευμένοι και ανάστατοι από την αντιφατική και υποκριτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης, που, από την μια δηλώνει ότι στην γνωστή υπόθεση "Λ.Α.Φ.Κ.Α.", συμμορφώνεται με πρωτόδικη απόφαση Κλιμακίου (και μόνον) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορούσε ένα και μόνον συνταξιούχο, και μάλιστα επεκτείνοντάς την σε όλους τους συνταξιούχους ακόμη και σε όσους δεν καταλαμβάνονται από την απόφαση αυτή (θέση με την οποία βέβαια εμείς συμφωνούμε) και από την άλλη πλευρά, δεν εκτελεί την παραπάνω αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (29 ανωτάτων Δικαστών), για αυτούς τους ίδιους τους καταλαμβανόμενους από την εν λόγω απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση που μας αφορά εκδόθηκε μετά από επτάχρονο δικαστικό αγώνα και κατόπιν της 1202/2003 παραπεμπτικής απόφασης του ΣΤ΄ Τμήματος του ίδιου Δικαστηρίου και έκρινε συγκεκριμένη διάταξη του Ενιαίου Μισθολογίου των Δ.Υ. του Ν. 2470/1997 (άρθρο 10 παρ. 1 περ. α υποπ. ββ), ως αντισυνταγματική, ανίσχυρη και ανεφάρμοστη και ακύρωσε σχετική απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας που στηριζόταν σ΄ αυτήν.
Τα Δασικά Συνδικαλιστικά Σωματεία και τα 3.000 μέλη μας, υπακούοντας στις διατάξεις του Συντάγματος και των Νόμων, αποφασίσαμε να καταθέσουμε, σωρεία αγωγών ατομικά κατά των συναρμοδίων Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων για την κατά το Σύνταγμα και το Νόμο ιδιαίτερη προσωπική αστική τους ευθύνη προς αποζημίωσή μας, καθώς και σωρεία μηνυτήριων αναφορών κατά των συνυπεύθυνων Γενικών Γραμματέων και υπηρεσιακών παραγόντων για παράβαση καθήκοντος, εάν εντός δεκαπενθημέρου από σήμερα δεν αρχίσει η πλήρης εκτέλεση της άνω αμετάκλητης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόσο για το παρελθόν όσο και για το μέλλον.
Διερωτόμαστε τέλος και περιμένουμε απάντηση από την Κυβέρνηση:
· Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας εκτελούνται ναι ή όχι από το Ελληνικό Δημόσιο;
· Η Κυβέρνηση σέβεται ναι ή όχι τον θεσμό της Δικαιοσύνης;
· Η Κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει ναι ή όχι το Σύνταγμα και τους Νόμους;
· Για ποιόν απόλυτο σεβασμό των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων και για ποια άμεση χωρίς καθυστερήσεις εκτέλεσή τους ομιλούν, στις κατά καιρούς δηλώσεις τους, οι Κυβερνώντες;

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Κων/νος Μπέσης Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μπόκαρης
Της Ε.Ε.Δ.Δ.Υ
Ο ΠρόεδροςΔημήτρης Καψάλης Ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Μιχαήλ
Της Π.Ο.Δ.
Ο ΠρόεδροςΓεώργιος Παπαδιάς Ο Γενικός ΓραμματέαςΑλέξανδρος Φλώτσιος
Της Ε.Μ.Δ.Β΄.Ε.
Ο ΠρόεδροςΠαν. Τσιλιμίγκρας Ο Γενικός ΓραμματέαςΠαντελής Δούλος



Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr