Απόψεις Συναδέλφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την Δευτέρα 19-9-2005 έγινε το πρώτο, μετά τον Ιούνιο, Δ.Σ. της ΠΕΔΔΥ. Την περίοδο αυτή, αλλά και σε όλο το χρονικό διάστημα από την ετήσια γενική συνέλευση μας, είχαμε επισημάνει σοβαρές παραλήψεις στη λειτουργία του ΔΣ και ειδικά του Προεδρείου, και κυρίως αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην προώθηση των επιδιώξεων του συλλόγους μας. Τα ζητήματα αυτά θέσαμε για συζήτηση και αντιμετώπιση τόσο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. όσο και στο προεδρείο.
Οι κύριες πλευρές της κρίσης που κατά τη γνώμη μας διέρχεται η ΠΕΔΔΥ σχετίζονται, αφενός, με την έλλειψη συλλογικότητας στην έτσι κι αλλιώς υποτονική λειτουργία των οργάνων της (ΔΣ, Προεδρείο συρρικνώνονται σταδιακά και ταυτίζονται με το πρόσωπο του Προέδρου), και αφετέρου, στην απροθυμία δράσης αυτών των οργάνων σε άλλα θέματα πέραν της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης (συνέχιση της διάλυσης των δασικών υπηρεσιών, κρίσεις και μετακινήσεις συναδέλφων κ.α) και αυτής κατά το «ήμισυ».
Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, είχαμε εκτός από το φαινόμενο της μη λειτουργίας του ΔΣ και φαινόμενα που δείχνουν ότι η ΠΕΔΔΥ δια του προέδρου της σύρεται σε τροχιά κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Αυτή εκφράστηκε με συνεχείς αναβολές, εσκεμμένη κωλυσιεργία, απουσία από τα Γενικά Συμβούλια της ΠΟΓΕΔΥ, και βέβαια σε όλα αυτά κορυφαίο γεγονός που ερμηνεύει και την αλλαγή πλεύσης αποτελεί, ο διορισμός του Προέδρου της ΠΕΔΔΥ από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση του Προέδρου σε ΝΠΔΔ.
Τα μέλη της παράταξης μας στο ΔΣ εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, αποφάσισαν να αντιδράσουν, ό ένας βάζοντας θέμα ευθιξίας και ο άλλος παραιτούμενος από την θέση του αντιπροέδρου.
Τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου δεν εντόπισαν μεγάλο πρόβλημα και δεν είχαμε άλλες παραιτήσεις. Προξενεί εντύπωση βέβαια η στάση της ΠΑΣΚ, η οποία είχε θέσει και εγγράφως το θέμα της μη λειτουργίας του προεδρείου.
Με τη στάση μας αυτή δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην απρόσκοπτη λειτουργία της ΠΕΔΔΥ, στην παρούσα συγκυρία μάλιστα που είναι αναγκαίες οι μαζικές κινητοποίησες των δασικών υπαλλήλων για την εφαρμογή στο μέλλον της 992 δικαστικής απόφασης. Αντίθετα, θέλουμε, διαχωρίζοντας την στάση μας να δηλώσουμε ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχουν καμία θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα των δασολόγων και δεν μπορούμε να καλύπτουμε τέτοιες πρακτικές ούτε πιθανά εκβιαστικά διλήμματα.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να καθυστερεί να δώσει μια πολιτική απάντηση στο θέμα της υλοποίησης της δικαστικής απόφασης. Πρέπει να μας βρεί στο απέναντι «πεζοδρόμιο» στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν ομόφωνα στο ΔΣ (έστω τώρα και μετά από ανεπίτρεπτη καθυστέρηση) για μετά τις 15 Οκτώβρη και αν δεν έχουμε έως τότε θετική απάντηση.
Με την ελπίδα ότι δεν θα εμπλακούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας σε ανέξοδες, παρελκυστικές διαδικασίες και συζητήσεις, σας καλούμε, σε ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των δασικών σωματείων.
Ακόμη και τα αυτονόητα, όπως η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, δεν υλοποιούνται αν δεν κινητοποιηθούμε και δεν αναδείξουμε το πρόβλημα.

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2005


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr