Κυρίως Άρθρο

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ - ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2005

Π Ρ Ο Σ: Τους κ. κ. Προϊσταμένους των Δασικών Υπηρεσιών της Χώρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Σ΄ όλους τους δικαιούχους των υπολοίπων αναδρομικών του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας.
Έδρες τους.
Θέμα: "Παρακράτηση δικηγορικής αμοιβής 2% επί των υπολοίπων μεικτών αναδρομικών ποσών του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας, από όλους τους δικαιούχους."

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Ως γνωστόν, από τον Ιούλιο του 1997, διεξαγάγαμε με επιτυχία ένα μακρύ όπως αποδείχθηκε, αλλά και δύσκολο δικαστικό αγώνα, για τη διεκδίκηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας, που μας αφαιρέθηκε αντισυνταγματικά με το ν. 2470/1997.
Θα λάβατε ασφαλώς γνώση του εγγράφου του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δούκα , με το οποίο η Διοίκηση συμμορφώνεται πλήρως με την 992/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ομολογεί και αποδέχεται όλα όσα τόσο καιρό, επανειλημμένα, με υπομνήματα εξώδικα, αναφορές κλπ έγγραφα, καθώς και παραστάσεις μας, υποστηρίζαμε.
Δεν θα πρέπει όμως να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε και τους προϊσταμένους των δασικών υπηρεσιών οι οποίοι, στην έκκλησή μας, το περασμένο καλοκαίρι ανταποκρίθηκαν και απέστειλαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , τα γνωστά έγγραφα ερωτήματά τους, στα οποία βέβαια αυτά ερωτήματα και μόνον, (και όχι σε άλλο έγγραφο) αναφέρεται το παραπάνω έγγραφο του κ. Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.
Εντός των επομένων ημερών θα σας καταβληθούν τα αναδρομικά ποσά του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας, για τα έτη 2004 και 2005 και θα ενσωματωθεί το επίδομα ειδικών συνθηκών στο μισθό σας με τις μηνιαίες μισθοδοτικές καταστάσεις των δικαιούχων, από 1/1/2006 και εφεξής συνεχώς στο μέλλον.

Επίσης θα παρακαλούσαμε τους Προϊσταμένους όλων των Δασικών Υπηρεσιών της Χώρας, κατά τις ημερομηνίες πληρωμής των παραπάνω αναδρομικών στους δικαιούχους, να παρακρατούν, μέσω των εκκαθαριστών αποδοχών ή των διαχειριστών χρηματικού-υπολόγων των Δασικών Υπηρεσιών, από όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους αναδρομικών ποσών του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας, ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των μεικτών αναδρομικών ποσών του ανωτέρω επιδόματος, για δικηγορική αμοιβή.

Τα συνολικά ποσά της δικηγορικής αμοιβής που θα παρακρατούνται από όλους τους δικαιούχους αναδρομικών ποσών του ως άνω επιδόματος, θα πρέπει να κατατίθενται στο Λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 108/950115-09 που είναι ο νέος Κοινός Τραπεζικός Λογαριασμός των Δασικών Συνδικαλιστικών Σωματείων, προκειμένου, αφού παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος ο οποίος και θα αποδοθεί στην Δ.Ο.Υ., στη συνέχεια τα υπόλοιπα καθαρά ποσά της δικηγορικής αμοιβής να αποδοθούν στους πληρεξουσίους μας Δικηγόρους.
Παράλληλα, θα πρέπει να αποστέλλονται, με συστημένες επιστολές, στο Δικηγορικό Γραφείο Κων/νου Τσακίρη και Στέλλας Συλεούνη-Τσακίρη, Ακαδημίας 87, Αθήνα, Τ.Κ. 106 78, ανά Δασική Υπηρεσία ξεχωριστά, τόσον Καταστάσεις όλων ανεξαιρέτως των δικαιούχων αναδρομικών ποσών του πιο πάνω επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας, με τα ποσά που θα παρακρατούνται από τον καθένα τους ως δικηγορική αμοιβή, όσον και τα παραστατικά της Εθνικής Τράπεζας περί κατάθεσης στον παραπάνω νέο Ειδικό Κοινό Τραπεζικό Λογαριασμό, των συνολικών ποσών της δικηγορικής αμοιβής τα οποία θα παρακρατούνται.
Βέβαιοι για την ανταπόκριση όλων σας στην εν λόγω παράκλησή μας, σας ευχαριστούμε θερμά όλους, εκ των προτέρων, για την κατανόησή σας και για τη συμβολή σας, στην επιτυχή ολοκλήρωση της πιο πάνω διαδικασίας.

Σας ευχόμαστε χαρούμενο και δημιουργικό το νέο έτος

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.-

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Νίκος Μπόκαρης
Ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Στάμου
Της Ε.Ε.Δ.Δ.Υ
Ο ΠρόεδροςΔημήτρης Καψάλης
Ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Μιχαήλ
Της Π.Ο.Δ.
Ο ΠρόεδροςΓεώργιος Παπαδιάς
Ο Γενικός ΓραμματέαςΑλέξανδρος Φλώτσιος
Της Ε.Μ.Δ.Β΄.Ε.
Ο Πρόεδρος Παν. Τσιλιμίγκρας
Ο Γενικός ΓραμματέαςΠαντελής Δούλος



Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr