Κυρίως ¶ρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αθήνα, 28-12-2005.
ΠΡΟΣ:
1. Τις Δασικές Υπηρεσίες της
χώρας, για ενημέρωση των
Δασικών Υπαλλήλων .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. κ. Γάδη Κάρολο
Χαλκοκονδύλη 31, Αθήνα.
2. κ. Βασιλείου Βασίλειο
Δασαρχείο Μεγάρων, Μέγαρα
3. Υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού
Συμβουλίου της ΠΕΜΟΔΥ
Έδρες τους

Με αφορμή την από 21-12-2005 εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση -δήλωσή της Π.Ε.Μ.Ο.Δ.Υ, η οποία διακινήθηκε στους συναδέλφους και περιέχει έντονα συκοφαντικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο σε βάρος μας, επισημαίνουμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής:
1.- Η Ένωση Οδηγών επέλεξε να ακολουθήσει το δρόμο της σύγκρουσης με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των δασικών υπαλλήλων και να παραποιεί συστηματικά για τους δικούς της λόγους, την πανθομολογούμενη αλήθεια. Οφείλουμε όμως ακόμη και σήμερα να επισημάνουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι καταδικαστέες.
2.- Σκόπιμα λησμονούν ορισμένοι τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την έκδοση και την εφαρμογή της αριθμ. 992/2004 αμετάκλητης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
3.- Η υποστήριξη της υπόθεσης έγινε από το δικηγορικό γραφείο των Κωνσταντίνου Τσακίρη και Στέλλας Συλεούνη, που χειρίστηκε αποκλειστικά την υπόθεση, όπως είναι κοινώς γνωστό σ΄ όλους τους δασικούς υπαλλήλους.
4.- Τα αναδρομικά ποσά, σε εκτέλεση της αριθμ. 992/2004 αμετάκλητης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, καταβλήθηκαν σε όλους τους δικαιούχους στο ακέραιο και στη συνέχεια ο κάθε ένας δικαιούχος κατέθεσε την αμοιβή του δικηγορικού γραφείου, όπως όφειλε και χωρίς κανένα καταναγκασμό.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της δικηγορικής αμοιβής, στον παραπάνω λογαριασμό της ¨EUROBANK¨, μερικοί οδηγοί, ¨οικεία βουλήσει¨, είτε γνωρίζοντας την από χρόνια εκπροσώπησή τους από το προαναφερόμενο δικηγορικό γραφείο και αναγνωρίζοντας προφανώς σε αυτό την επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης, είτε λόγω της μετάταξής τους στο Πυρ.Σώμα με το Ν.2612/1998, ή στον κλάδο των δασοφυλάκων με το Ν.3208/03, κατέθεσαν ποσοστό 2% στον κοινό ως άνω λογαριασμό. Εξάλλου οι καταστάσεις των δικαιούχων που κατέθεσαν δικηγορική αμοιβή αποστέλλονταν απ’ ευθείας στο Δικηγορικό γραφείο και κανένας από εμάς μέχρι την έναρξη απόδοσης των χρημάτων στους Δικηγόρους δεν γνώριζε ποιοι και πόσα κατέθεσαν.
Τα χρήματα αυτά αποδόθηκαν στο σύνολό τους στο δικηγορικό γραφείο και εκδόθηκαν ήδη ονομαστικές αποδείξεις, οι οποίες απεστάλησαν απευθείας από τους δικηγόρους στους ενδιαφερόμενους.
Παρά το ότι ο πρόεδρος της Π.Ε.Μ.Ο.Δ.Υ γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά, καθ’ ότι έγιναν δημόσια (οι αποδείξεις στάλθηκαν μέσω των υπηρεσιών από το δικηγορικό γραφείο), στην παράγραφο 3 της εξώδικης διαμαρτυρίας του μας κατηγορεί για ¨παρακράτηση και οικειοποίηση προϊόντων εγκλήματος¨, κατηγορία την οποία θα ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ.
Επειδή η Π.Ε.Μ.Ο.Δ.Υ ουδέποτε κατέθεσε χρήματα στον κοινό λογαριασμό των Ενώσεών μας, για να δικαιούται επιστροφή όπως ισχυρίζεται, αλλά η κατάθεση έγινε από μεμονωμένα άτομα, που κατά την άποψη μας τα κατέθεσαν με τη θέλησή τους και τα οποία δεν γνωρίζουμε αν είναι μέλη της, μόνο αυτοί που τα κατέθεσαν, μπορούν ο καθένας χωριστά, να απαιτήσουν την επιστροφή της καταβληθείσας δικηγορικής αμοιβής από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο αυτή αποδόθηκε.
5.- Επίσης είναι γνωστό στους πάντες ότι ο κοινός τραπεζικός λογαριασμός των Ενώσεων μας στην ¨EUROBANK¨, δεν ¨ανήκει¨ ούτε στα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτόν, ούτε στις Ενώσεις μας και η δημιουργία του έγινε για τη πρακτική συγκέντρωση της δικηγορικής αμοιβής από τους συναδέλφους (που ήταν υποχρέωσή μας) και την απόδοση του οφειλόμενου φόρου πριν τα εναπομείναντα ποσά αποδοθούν τελικά στο δικηγορικό γραφείο των Κωνσταντίνου Τσακίρη και Στέλλας Συλεούνη, που χειρίστηκε αποκλειστικά την υπόθεση
6.- Σε ότι αφορά τις πρωτοφανείς αιτιάσεις της Ένωσης Οδηγών, ότι οι Ενώσεις μας ¨δίκην νονών, πατρώνων κλπ¨ με τις ανακοινώσεις τους δίνουν ¨γραπτή παραγγελία –εντολή¨ στους προϊσταμένους των υπηρεσιών να παρακρατήσουν και να καταθέσουν στον κοινό λογαριασμό την δικηγορική αμοιβή 2%, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι κατά πάγια συνδικαλιστική πρακτική οι ανακοινώσεις μας αφορούν τα μέλη των Ενώσεων που τις υπογράφουν και δεν αποτελούν εντολή προς τους προϊσταμένους των υπηρεσιών (πως θα μπορούσε άλλωστε).
Οι ανακοινώσεις μας μπορούν να εκληφθούν μόνο ως παράκληση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για βοήθεια στη συγκέντρωση του ποσού που οφείλεται να καταβληθεί ως δικηγορική αμοιβή.
Κλείνοντας θα επαναλάβουμε ότι η Π.Ε.Μ.Ο.Δ.Υ το τελευταίο διάστημα ακολουθεί ένα μοναχικό και ολισθηρό δρόμο, που οδηγεί στη σύγκρουση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των δασικών υπαλλήλων και στη συνδικαλιστική απομόνωση των συναδέλφων οδηγών, με τους οποίους χρόνια συμπορευτήκαμε .
Αναλογιζόμαστε αν τα μέλη του Διοικητικού της συμβουλίου πρωτίστως, αλλά και τα εναπομείναντα μέλη της (μετά τις μετατάξεις που έγιναν με τους Νόμους 2612/98 & 3208/2003), συμφωνούν με την πρακτική που ακολουθείται από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα της .
Τ έ λ ο ς ο φ ε ί λ ο υ μ ε μ ε α π ό λ υ τ η δ ι α φ ά ν ε ι α, α π έ ν α ν τ ι
σ τ α μ ε λ η μ α ς ν α δ η λ ώ σ ο υ μ ε.
ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόδοσης της δικηγορικής αμοιβής θα εκδοθεί λεπτομερής ανακοίνωση με την οποία θα σας πληροφορούμε για τα ακριβή ποσά που αποδόθηκαν από τους συλλόγους μας στο δικηγορικό γραφείο που διεκπεραίωσε την υπόθεση και ευχόμαστε το ίδιο να πράξει και η Π.Ε.Μ.Ο.Δ.Υ.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκος Μπόκαρης Γιάννης Στάμου











Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr