Κυρίως ¶ρθρο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ Γ.Γ.ΔΗΜ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ. ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟ

Αθήνα 14 Φεβρουαρίου 2006



ΠΡΟΣ: 1) κ. Βασίλειο Ανδρονόπουλο
Γενικό Γραμματέα Δημ.Διοίκησης



κ. Γενικέ

Στα πλαίσια της συζήτησης για την αναμόρφωση του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 2683/1999), η Ομοσπονδία μας εκτιμά ότι είναι απαραίτητη η επισήμανση ορισμένων ζητημάτων που αφορούν τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις υπαλλήλων των Περιφερειών για τα οποία απαιτείται ειδικότερη διευθέτηση .
Ειδικότερα ο προβληματισμός μας εστιάζεται στο ζήτημα των μεταθέσεων και μετακινήσεων υπαλλήλων των Περιφερειών, όπου και παρατηρήθηκαν παρερμηνείες των σχετικών διατάξεων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται μεταθέσεις υπαλλήλων των Περιφερειών, κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων και των αρχών της χρηστής διοίκησης,
Ειδικότερα, στην πράξη, ορισμένες Περιφέρειες κάνουν χρήση της διάταξης του άρθρου 66 του Υπαλληλικού Κώδικα (περί μετακινήσεων), συλλήβδην για όλες τις περιπτώσεις, τόσον των μεταβολών της Δημόσιας Αρχής στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος, όσον και των μεταβολών της θέσης του υπαλλήλου μέσα στην ίδια Δημόσια Αρχή, δηλαδή και για τις μεταθέσεις και για τις μετακινήσεις, με συνέπεια να αναγκάζονται οι θιγόμενοι υπάλληλοι να επιζητούν δικαστική προστασία και να ακολουθεί η δικαστική ακύρωση, ως παράνομων, όλων των διενεργούμενων μεταθέσεων υπαλλήλων των Περιφερειών αυτών
Για το θέμα αυτό απευθύναμε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με την οποία αναφερόμαστε διεξοδικότερα στα προβλήματα που κατά την εκτίμησή μας πρέπει να ληφθούν υπόψη στην αναμόρφωση του Υπαλληλικού Κώδικα, την οποία και σας επισυνάπτουμε.
Επιπροσθέτως θέτουμε υπόψη σας και το αριθμ. 34122/6-7-2005 έγγραφο του Υφυπουργού Εσωτερικών με το οποίο γενικεύεται σε όλη την Ελλάδα η κατά πλειοψηφία γνωμοδότησή του Γ’ τμήματος του Νομικού Συμβουλίου, και γίνονται δεκτές οι θέσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής.
Αποτελεί για την ομοσπονδία μας εξαιρετικό θέμα η αποδοχή από την Πολιτεία της θέσης να μην θεωρείται μετάθεση η μετακίνηση υπαλλήλου από το Σουφλί στην Καβάλα η από την Ρόδο στην Σύρο.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε να συναντηθούμε άμεσα μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε τη διάσταση του προβλήματος και να αναζητήσουμε από κοινού λύση η οποία θα προάγει τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση προστατεύοντας και τα δικαιώματα των δημόσιων λειτουργών που αντιπροσωπεύουμε.
Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση κρίνετε αναγκαία προκειμένου να επιλυθούν οριστικά αυτά τα ιδιαιτέρως σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν την πλειονότητα των συναδέλφων μας δασολόγων αλλά και πλείστων άλλων γεωτεχνικών υπάλλήλων που υπηρετούν στις Περιφέρειες του Κράτους.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΙΩΑΝΝΟΥ

Π.Ε.Δ.Δ.Υ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΜΠΟΚΑΡΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΣΤΑΜΟΥ



Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr