Κυρίως Άρθρο

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΩΤΕΕ 2/12/2007

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για τις εκλογές της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


Α. ΓΕΝΙΚΑ
Οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) πρόκειται να διεξαχθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2007.
Εκλογικά Τμήματα θα λειτουργήσουν σε όλους τους Νομούς στις Δ/νσεις Γεωργίας ή στα Γραφεία των Παραρτημάτων ή όπου αλλού ορίσουν οι Δ.Ε. των Περιφερειακών Παραρτημάτων.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Εάν κατά τη λήξη της ψηφοφορίας έχουν προσέλθει ψηφοφόροι που δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, η Εφορευτική Επιτροπή μπορεί με απόφασή της να παρατείνει ανάλογα τη λήξη της ψηφοφορίας (άρθ. 5, παρ. 2 του Π.Δ. 334/1985).
Κάθε μέλος (τακτικό ή ομότιμο) μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μόνο στο Εκλογικό Τμήμα της Περιφέρειας στην οποία ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα (ή του τόπου διαμονής του, προκειμένου για τα ομότιμα μέλη και τους ανέργους - άρθ. 5, παρ. 7 του Π.Δ. 334/1985), επιδεικνύοντας στην Εφορευτική Επιτροπή το Δελτίο Ταυτότητας γεωτεχνικού ή άλλο έγγραφο με το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά του (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).
Μέλη που είναι εγγεγραμμένα στον ειδικό κατάλογο μελών άγνωστης διεύθυνσης, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα προσέλθουν, υποβάλλοντας στην Εφορευτική Επιτροπή τα ανάλογα δικαιολογητικά.
Όσα από τα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. φέρονται ότι έχουν υπόλοιπο οφειλών, θα πρέπει είτε να το εξοφλήσουν καταβάλλοντας το αντίτιμό του την ημέρα της ψηφοφορίας στην Εφορευτική Επιτροπή (η οποία τους χορηγεί και σχετική απόδειξη είσπραξης), είτε να προσκομίσουν στην Εφορευτική Επιτροπή αποδεικτικά στοιχεία (δηλαδή γραμμάτιο είσπραξης της Α.Τ.Ε., απόδειξη ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ή βεβαίωση ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) από τα οποία θα φαίνεται ότι τους παρακρατήθηκε το ποσό οφειλής τους προς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε..
Β. ΤΡΟΠΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει για:
α) Διοικητικό Συμβούλιο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Στην ψηφοφορία αυτή θα χρησιμοποιήσει τα ψηφοδέλτια και τους φακέλους που έχουν χρώμα λευκό. Μπορεί να ψηφίσει υποψηφίους όλων των κλάδων και μέχρι 5 γεωπόνους, 3 δασολόγους, 3 κτηνιάτρους, 3 γεωλόγους και 1 ιχθυολόγο.
β) Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος. Στην ψηφοφορία αυτή θα χρησιμοποιήσει τα ψηφοδέλτια και τους φακέλους χρώματος μπλε. Μπορεί να ψηφίσει υποψήφιους όλων των κλάδων και μέχρι 4 γεωπόνους, 2 δασολόγους, 2 κτηνιάτρους, 2 γεωλόγους και 1 ιχθυολόγο.
γ) Αντιπροσώπους των κλάδων στη Συνέλευση του Παραρτήματος και στη Γενική Συνέλευση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. Εδώ θα χρησιμοποιήσει τα ψηφοδέλτια και τους φακέλους με ανοιχτό πράσινο χρώμα. Ψηφίζει μόνο τους υποψήφιους αντιπροσώπους του κλάδου του (ο κλάδος αναγράφεται στην πάνω δεξιά γωνία του ψηφοδελτίου). Ο αριθμός των αντιπροσώπων που δικαιούται να ψηφίσει έχει οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και θα βρίσκεται αναρτημένος σε κάθε Εκλογικό Τμήμα.
Τονίζουμε πως ο ψηφοφόρος, για να σημειώσει τους σταυρούς προτίμησής του πάνω στα διάφορα ψηφοδέλτια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει χρώμα μπλε ή μαύρο. Η χρησιμοποίηση διαφορετικού χρώματος συνιστά λόγο ακυρότητας του ψηφοδελτίου (άρθ. 5, παρ. 10 του Π.Δ. 334/1985).
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε κάθε Εκλογικό Τμήμα, με μέριμνα των Δ.Ε. των Παραρτημάτων και των Ε.Ε., θα πρέπει να υπάρχουν μία έως τρείς ψηφοδόχοι (κάλπες) και παραβάν, σύμφωνα με το άρθ. 5, παρ. 9 του Π.Δ. 334/1985, σφραγίδα του Παραρτήματος, κλειδαριές, βουλοκέρι, γραφική ύλη, καθώς επίσης και τα απαραίτητα υλικά συσκευασίας δεμάτων για την αποστολή των διαφόρων ψηφοδελτίων και φακέλων (που θα απαιτηθεί κατά τη διαδικασία, σύμφωνα με το άρθ. 6 του ΠΔ 334/1985). Σημειώνεται επίσης η αναγκαιότητα ύπαρξης τηλεφωνικής γραμμής και γραμμής τηλεομοιοτυπίας (fax), ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας των Εφορευτικών Επιτροπών με την Κεντρική Υπηρεσία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..
Τέλος, επισημαίνεται ότι θα δοθούν ξεχωριστά οδηγίες για τις Εφορευτικές Επιτροπές, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο εκλογικό υλικό που θα αποσταλεί για αυτές.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr