Κυρίως Άρθρο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΓΤΑ Δ.Σ

Θέμα : Συνάντηση με Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δ.Υ, προσκλήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 16 Ιανουαρίου ε.ε και συνάντησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Η συνάντηση διημείφθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα για το συνδικαλιστικό μας όργανο. Ο Πρόεδρος ήταν ενημερωμένος για την τεκμηριωμένη, συστηματική και συνεπή συνδικαλιστική μας δράση, για τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες σε ότι αφορά την προστασία των δασών και του Φυσικού Περιβάλλοντος και τους αγώνες μας για τη συνταγματική τους προστασία .

Από την πλευρά της Π.Ε.Δ.Δ.Υ στη συνάντηση συμμετείχε το Προεδρείο της Ένωσης δηλαδή οι κ.κ Μπόκαρης Νικόλαος, Πρόεδρος της Ένωσης, Καραγεώργος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος, Δημόπουλος Κων/νος Γενικός Γραμματέας και Φραγκισκάκης Νικήτας Ταμίας.

Στη συζήτηση που έγινε:
- Αναλύθηκε η ανάγκη αναδιοργάνωσης της δασικής υπηρεσίας, η ανάγκη αποτελεσματικότερης διάρθρωσής της και η ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Τονίστηκε ο ιδιαίτερος ρόλος των δασικών υπηρεσιών στην προστασία της δημόσιας περιουσίας και διασυνδέθηκε το αίτημα της αναδιοργάνωσης με την τριτοβάθμια εκπαίδευση .
- Τονίστηκε η ανάγκη σύνταξης των δασικών χαρτών και του δασολογίου και προβλήθηκε η ανάγκη υποστήριξης της δραστηριότητας αυτής ενόψει μάλιστα του 4ΟΥ ΚΠΣ . Ιδιαίτερα δόθηκε έμφαση στις τριβές ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία για το θέμα των δασικών χαρτών και ζητήθηκε η σχετική παρέμβαση του Προέδρου.
- Αναλύθηκε το θέμα και η σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών .
- Συζητήθηκε το θέμα της ελλειμματικής χρηματοδότησης του τομέα και διασυνδέθηκε το θέμα αυτό με τις δασικές πυρκαγιές και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Διατυπώθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναληφθεί από αυτόν η πολιτική πρωτοβουλία ώστε να αναδειχθούν και να τοποθετηθούν ψηλότερα στην πολιτική ατζέντα τα παραπάνω ζητήματα .
Ασφαλώς το προσωπικό κύρος και ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου μπορούν να εγγυηθούν την προβολή των αιτημάτων μας στην ελληνική κοινωνία και στην ψηλότερη ιεράρχησή τους από το πολιτικό μας σύστημα.
Στην κατεύθυνση αυτή ενημερωθήκαμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι ακολούθησε (την επόμενη από τη συνάντηση ημέρα), επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όπου και εκφράστηκε η στήριξη του Προέδρου στα αιτήματά μας και ζητήθηκε η λήψη μέτρων .
Η Ένωσή μας θα συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις που αφορούν στην προστασία και την αποκατάσταση των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να αναδεικνύονται και να παραμένουν επίκαιρα τα ζητήματα που του θέσαμε .

Με την ευκαιρία και αυτής της επικοινωνίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης σας εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και ευτυχία, για τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νίκος Μπόκαρης


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κώστας Δημόπουλος


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr