Κυρίως Άρθρο

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 550 ΕΥΡΩ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.)
Διδότου 26 - 106 80 - Αθήνα
Tηλ. και Fax: 210 5240790
email: peddy@otenet.gr
Tηλ. Επικοινωνίας: 6937 883012.

Π ρ ο ς
Τα μέλη μας, Δασολόγους,
μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους
της Κεντρικής και των Περιφερειακών
Δασικών Υπηρεσιών.
Έδρες τους.
---------------


Θέμα: Δικαστική διεκδίκηση, επιδόματος των 550 ευρώ .


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Σε συνέχεια της από 16-9-2009 aνακοίνωσής μας, για δικαστική διεκδίκηση, μέσω της Ένωσής μας, του μηνιαίου ειδικού επιδόματος του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2α του άρθρου 8 του Ν. 2430/1996 ύψους πεντακοσίων πενήντα (550) ευρώ το μήνα, που επεκτάθηκε, από 20-12-2007, με την διάταξη του άρθρου 8 παρ. 5 του Ν. 3621/2007 (ΦΕΚ 279/τ.Α΄/20-12-2007), στους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. γεωλόγους και στις λοιπές ειδικότητες πτυχιούχων Α.Ε.Ι. γεωτεχνικών υπαλλήλων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ι- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Όπως ήδη σας γνωρίσαμε, τα δικαστικά έξοδα για τις απαραίτητες δίκες, είναι:
α) Της μεν ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ για κάθε συμμετέχοντα υπάλληλο θα ανέλθουν σε είκοσι πέντε (25) ευρώ και απαιτείται επιπλέον και η αγορά και η συμπλήρωση από κάθε συμμετέχοντα υπάλληλο ενός παραβόλου Δημοσίου Προσφυγής, ποσού (όπως αναπροσαρμόσθηκε από 7-6-2008) είκοσι πέντε (25) ευρώ.
β) Της δε ΑΓΩΓΗΣ για κάθε συμμετέχοντα υπάλληλο θα ανέλθουν σε τριάντα (30) ευρώ.
Δηλαδή, το σύνολο των δικαστικών εξόδων για όλες τις παραπάνω δίκες, τόσον για την Προσφυγή όσον και για την Αγωγή, στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και για όλες τις ανωτέρω προδικασίες στην Διεύθυνση Δ18 Οικονομικών Υποθέσεων και Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θα ανέλθει στο ποσό των πενήντα πέντε (55) ευρώ για κάθε συμμετέχοντα υπάλληλο συν το παράβολο Δημοσίου Προσφυγής ποσού είκοσι πέντε (25) ευρώ που θα αγορασθεί και θα συμπληρωθεί από κάθε συμμετέχοντα υπάλληλο.

ΙΙ.- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ.
Εάν επιθυμείτε τη συμμετοχή σας, στην ανωτέρω δικαστική διεκδίκηση, μπορείτε να αποστείλετε, ομαδικά κατά Δασική Υπηρεσία, μέχρι και 31-12-2009, τόσο μέσω διαδικτύου στο email της Ένωσής μας, που είναι peddy@otenet.gr ή στο nbokaris@yahoo.gr όσο και με Fax στο Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνου Τσακίρη-Στέλλας Συλεούνη, στο Τηλ. 210-3845545, Κατάταση των συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παραπάνω δικαστική διεκδίκηση, με τα εξής στοιχεία και στον παρακάτω τύπο:

Α Ι Τ Η Σ Η
Των: 1.- ........................ (όνομα) ........................ (επώνυμο) ...................... (πατρώνυμο), εν ενεργεία μονίμου δημοσίου υπαλλήλου, κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και κλάδου Π.Ε. Γεωτεχνικών Υπαλλήλων (ειδικότητας Δασολόγου), διορισθέντος/είσας την .....-.....-......... (ημερομηνοχρονολογία).
2.- ..............................................................................................
3.- ..............................................................................................
Υπηρετούντων/ουσών όλων, τουλάχιστον από 20-12-2007 έως σήμερα, στο/στην .....................................(τίτλος Δασικής Υπηρεσίας), κατοίκων ως εκ της Υπηρεσίας μας ................................. (πόλη), .......................... (οδός) και ....... (αριθμός) - ............. (Τ.Κ.).-


ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ.
Στη συνέχεια, ο καθένας και η καθεμία από αυτούς που θα περιλαμβάνονται οπωσδήποτε στην πιο πάνω Κατάσταση, θα πρέπει να αποστείλουν, ανά Δασική Υπηρεσία, στο Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνου Τσακίρη και Στέλλας Συλεούνη-Τσακίρη (Ακαδημίας 87 - Αθήνα - T.K. 106 78), μέχρι και 10-1-2010:
1) Πιστοποιητικό, όπως τα συνημμένα Υποδείγματα, άλλο για τις Περιφέρειες και άλλο για την Κεντρική Υπηρεσία, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσει και να εκδώσει η κάθε Υπηρεσία όπου υπηρετείτε κατά το διάστημα από 20-12-2007 έως σήμερα (Ημερομηνία του Πιστοποιητικού θα πρέπει να είναι μετά την 1-1-2010).
2) Εντολή Ανάθεσης Υπόθεσης, στο συνημμένο Έντυπο, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στην άνω δικαστική διεκδίκηση (π.χ. για την αμοιβή των Δικηγόρων και τα δικαιώματα-έκτακτη εισφορά της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. εάν ευδοκιμήσουν οι υποθέσεις, για τα καταβλητέα ατομικά παράβολα έφεσης και ομαδικό παράβολο αναίρεσης μόνον εάν χρειασθεί να ασκηθεί έφεση και αίτηση αναίρεσης από το συμμετέχοντα υπάλληλο κ.λ.π.), την οποία θα συμπληρώσετε και θα υπογράψετε Εσείς, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής Σας.
3) Παράβολο Δημοσίου Προσφυγής, ποσού είκοσι πέντε (25) ευρώ, που θα αγορασθεί, στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., από κάθε συμμετέχοντα υπάλληλο και θα συμπληρωθεί, από τον ίδιο τον υπάλληλο, ως εξής:
KΑΤΑΘΕΤΗΣ: Θα αναγραφούν, με κεφαλαία γράμματα: Tο επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υπαλλήλου.
ΚΑΤΟΙΚΟΣ: Θα αναγραφούν, με μικρά γράμματα: Η πόλη, η οδός, ο αριθμός και ο Τ.Κ.
Yπηρεσία στην οποία γίνεται η κατάθεση: θα αναγραφεί, με κεφαλαία γράμματα: ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Αιτιολογία κατάθεσης: Θα αναγραφεί, με μικρά γράμματα: Για την από .......... (μικρό κενό) Προσφυγή μου, κατά της .............. (μικρό κενό) Πράξης της Δ/νσης Οικον. Υποθ. & Προμηθειών της Γεν. Γραμ. Δημ. Έργων.-


4) Παραστατικό κατάθεσης, στον Τραπεζικό Λογαριασμό των πιο πάνω Πληρεξουσίων Δικηγόρων μας, στην Τράπεζα EUROBANK, με αριθμό 0026-0062-12-0101529301, του παραπάνω ποσού των -55- ευρώ (δηλαδή -30- ευρώ για την Αγωγή και την Διακοπή της Παραγραφής στο Ν.Σ.Κ. και -25- ευρώ για την Προσφυγή και την Αίτηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων-και για όλα εν γένει τα δικόγραφα και όλες τις παραστάσεις στα Δικαστήρια κ.λ.π. ενέργειες), για τα όλως απαραίτητα δικαστικά και λοιπά έξοδα όλων ανεξαιρέτως των δικών που θα χρειασθεί να γίνουν (στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας-Τμήμα και Ολομέλεια). Με το παραπάνω ποσό δεν καλυπτεται το παράβολο έφεσης και αναίρεσης (μόνον εάν χρειασθεί να ασκηθεί έφεση και αίτηση αναίρεσης από τους συμετέχονρες υπαλλήλους ).

Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των Δασικών Υπηρεσιών να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στην Ένωσή μας.

Για τη διευκόλυνσή των συναδέλφων τα έντυπα υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας (www.peddy.gr)



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Νίκος Μπόκαρης Κώστας Δημόπουλος


















ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ























ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .................., ...-1-2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αριθμ. Πρωτ. .............
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
Γενική Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φ.Π.
Δ/νση ....................................
Πληροφορίες: .........................
Ταχ. Δ/νση: Χαλκοκονδύλη 31-Αθήνα
Ταχ. Κώδ.: 101 64
Τηλ.: ........................
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Βεβαιώνεται ότι ο/η ............................... ............................ του ............................, κάτοικος ..........................., (οδός ............................., αριθμός ........), είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή ισοτίμου Σχολής και από .....-....-....... είναι εν ενεργεία τακτικός/ή (μόνιμος/η) δημόσιος υπάλληλος, κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και κλάδου Π.Ε. Γεωτεχνικών Υπαλλήλων (ειδικότητας Δασολόγου) και, σύμφωνα με την με αριθμό 2/54865/0022/20-7-1999 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, ανήκει στην κατηγορία των τεχνικών υπαλλήλων ή του τεχνικού προσωπικού του Δημοσίου. Από 20-12-2007 τουλάχιστον έως σήμερα υπηρετεί, στην Υπηρεσία μας, ως μόνιμος/η δημόσιος υπάλληλος της αυτής ανωτέρω κατηγορίας και των ίδιων παραπάνω κλάδου και ειδικότητας και, σύμφωνα με το Π.Δ. 344/2000 (ΦΕΚ Α΄ 297/2000) και το Π.Δ. 402/1988 (ΦΕΚ Α΄ 187/1988) όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 200/1992 (ΦΕΚ Α΄ 95/1992) και, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, συμμετέχει, με αυξημένες ευθύνες, ασκώντας τεχνικά καθήκοντα, παρέχοντας τεχνικής φύσεως υπηρεσίες και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά στην Υπηρεσία την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Γεωτεχνικού, στις κάθε μορφής δράσεις της Δασικής Υπηρεσίας που προωθούν την ανάπτυξη του δασικού τομέα, στα εν γένει πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου πρώην Οικονομίας και Οικονομικών και τώρα Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που διατίθενται κάθε χρόνο για μελέτες και έργα, στην ανάπτυξη και στην προστασία των δασών, των δασικών εκτάσεων και του εν γένει φυσικού περιβάλλοντος, ασχολούμενος/η και συμβάλλοντας στην ταχύτερη απορρόφηση των διασφαλισμένων κοινοτικών και εθνικών πόρων, κατ΄ εφαρμογή κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων.
Υπηρετούσε δε και εργαζόταν ο/η εν λόγω πτυχιούχος Α.Ε.Ι. μόνιμος/η Γεωτεχνικός/ή Υπάλληλος (ειδικότητας Δασολόγου), κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα και συνεχίζει να υπηρετεί και να εργάζεται, στην Υπηρεσία μας, έχοντας τα αυτά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, ασκώντας ουσιωδώς όμοια καθήκοντα και κάτω από ουσιωδώς όμοιες γενικές και ειδικές συνθήκες εργασίας και παρείχε και παρέχει ουσιωδώς όμοιες υπηρεσίες και με την ίδια εν γένει υπηρεσιακή απόδοση και ευθύνη, σε σύγκριση με τους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. μόνιμους Γεωτεχνικούς Υπαλλήλους (της ίδιας ειδικότητας Δασολόγου) του Υπουργείου πρώην Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και τώρα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίοι είναι δικαιούχοι, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 8 παρ. 5 του Ν. 3621/2007 (ΦΕΚ Α΄ 279/2007), του μηνιαίου ειδικού επιδόματος (αντισταθμίσματος) του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2α του άρθρου 8 του Ν. 2430/1996 (ΦΕΚ Α΄ 156/1996), όπως ισχύει κάθε φορά.
Η μισθοδοσία του/της ανωτέρω υπαλλήλου μας γινόταν και γίνεται, όπως και όλων των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3205/2003 (ΦΕΚ Α΄ 297/2003).
Η παρούσα χορηγείται για κάθε νόμιμη χρήση.-
Ο/Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ/Η



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .................., ....-1-2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ................................. Αριθμ. Πρωτ. ............
Γενική Διεύθυνση Περιφέρειας
Δ/νση Δασών/Δασαρχείο .................
Πληροφορίες: ...........................
Ταχ. Δ/νση: .............................
Ταχ. Κώδ.: ..................
Τηλ.: ........................

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Βεβαιώνεται ότι ο/η ............................... ............................ του ............................, κάτοικος ..........................., (οδός ............................., αριθμός ........), είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή ισοτίμου Σχολής και από .....-....-....... είναι εν ενεργεία τακτικός/ή (μόνιμος/η) δημόσιος υπάλληλος, κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και κλάδου Π.Ε. Γεωτεχνικών Υπαλλήλων (ειδικότητας Δασολόγου) και, σύμφωνα με την με αριθμό 2/54865/0022/20-7-1999 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, ανήκει στην κατηγορία των Τεχνικών Υπαλλήλων που επιβλέπουν δημόσια έργα. Από 20-12-2007 τουλάχιστον έως σήμερα υπηρετεί, στην Υπηρεσία μας, ως μόνιμος/η δημόσιος υπάλληλος της ανωτέρω κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και του παραπάνω κλάδου Π.Ε. Γεωτεχνικών Υπαλλήλων (ειδικότητας Δασολόγου) και, σύμφωνα με το Π.Δ. 344/2000 (ΦΕΚ Α΄ 297/2000), το Π.Δ. 146/1988 (ΦΕΚ Α΄ 65/1988) και το Π.Δ. 1213/1981 (ΦΕΚ Α΄ 300/1981) και, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας μας, συμμετέχει, με αυξημένες ευθύνες, ασκώντας τεχνικά καθήκοντα, παρέχοντας τεχνικής φύσεως υπηρεσίες και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά στην Υπηρεσία την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Γεωτεχνικού, στο εν γένει σύστημα παραγωγής δημόσιων έργων και πιο συγκεκριμένα στην εκπόνηση είτε στην ανάθεση, έλεγχο και παραλαβή μελετών δημόσιων έργων, καθώς και στο σχεδιασμό, ανάθεση, επίβλεψη εκτέλεσης και παραλαβή δημόσιων έργων, στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου πρώην Οικονομίας και Οικονομικών και τώρα Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που διατίθενται κάθε χρόνο για την εκπόνηση μελετών και την κατασκευή δημόσιων έργων στο Δημόσιο, ασχολούμενος/η και συμβάλλοντας στην ταχύτερη απορρόφηση των διασφαλισμένων κοινοτικών και εθνικών πόρων, κατ΄ εφαρμογή κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων.
Υπηρετούσε δε και εργαζόταν ο/η εν λόγω πτυχιούχος Α.Ε.Ι. μόνιμος/η Γεωτεχνικός/ή Υπάλληλος (ειδικότητας Δασολόγου), κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα και συνεχίζει να υπηρετεί και να εργάζεται, στην Υπηρεσία μας, έχοντας τα αυτά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, ασκώντας ουσιωδώς όμοια καθήκοντα και κάτω από ουσιωδώς όμοιες γενικές και ειδικές συνθήκες εργασίας και παρείχε και παρέχει ουσιωδώς όμοιες υπηρεσίες και με την ίδια εν γένει υπηρεσιακή απόδοση και ευθύνη, σε σύγκριση με τους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. μόνιμους Γεωτεχνικούς Υπαλλήλους (της ίδιας ειδικότητας Δασολόγου) του Υπουργείου πρώην Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και τώρα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίοι είναι δικαιούχοι, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 8 παρ. 5 του Ν. 3621/2007 (ΦΕΚ Α΄ 279/2007), του μηνιαίου ειδικού επιδόματος (αντισταθμίσματος) του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2α τυ άρθρου 8 του Ν. 2430/1996 (ΦΕΚ Α΄ 156/1996), όπως ισχύει κάθε φορά.
Η μισθοδοσία του/της ανωτέρω υπαλλήλου μας γινόταν και γίνεται, όπως και όλων των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3205/2003 (ΦΕΚ Α΄ 297/2003).
Η παρούσα χορηγείται για κάθε νόμιμη χρήση.-

Ο/Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ/Η






ENTOΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ
(Ομαδικές α) Αγωγές και β) Προσφυγές των Μονίμων Π.Ε. Γεωτεχνικών (Δασολόγων) Δ.Υ., για την δικαστική διεκδίκηση, τόσον για το παρελθόν από 20-12-2007 έως σήμερα όσον και από σήμερα και εφ΄ εξής συνεχώς στο μέλλον, του μηνιαίου ειδικού επιδόματος (αντισταθμίσματος) του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2α του άρθρου 8 του Ν. 2430/1996 (γνωστού και ως 7 ο/οο), ύψους πεντακοσίων πενήντα (550) ευρώ το μήνα, που επεκτάθηκε, από 20-12-2007, με την διάταξη του άρθρου 8 παρ. 5 του Ν. 3621/2007, στους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. γεωλόγους και στις λοιπές ειδικότητες πτυχιούχων Α.Ε.Ι. γεωτεχνικών υπαλλήλων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων).

Στην Αθήνα, σήμερα την ..... του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2010, οι υπογραφόμενοι αφ΄ ενός 1) ........................... ........................ του .............................., Μόνιμος Π.Ε. Γεωτεχνικός (Δασολόγος) Δ.Υ., κάτοικος ........................, οδός ......................, αριθμ. ....., Τ.Κ. ............. και τηλ. .................................... και αφ΄ ετέρου 2α) Κωνσταντίνος Τσακίρης του Αθανασίου και 2β) Στέλλα Συλεούνη του Ηλία, Δικηγόροι και κάτοικοι Αθηνών, οδός Ακαδημίας, αριθμός 87, συμφώνησαν, συνωμολόγησαν και συναποδέχθησαν τα παρακάτω:
Ο (H) πρώτος (η) των συμβαλλομένων, ονομαζόμενος (η) στο εξής "εντολέας" αναθέτει στους δεύτερο και τρίτη των συμβαλλομένων, ονομαζόμενοι στο εξής "εντολοδόχοι", όπως αυτοί φέρουν σε πέρας, εξωδίκως ή δικαστικώς και μέχρι εκδόσεως αμετακλήτου αποφάσεως, τις υποθέσεις του εντολέα, για διεκδίκηση, ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, κατά του Ελληνικού Δημοσίου, α) των δεδουλευμένων ποσών (από 20-12-2007 έως σήμερα) του ανωτέρω ειδικού επιδόματος (7ο/οο) και β) της καταβολής, από σήμερα και εφεξής συνεχώς στο μέλλον, του ίδιου προρηθέντος ειδικού επιδόματος, το οποίο δεν του χορήγησε, το άνω διάστημα και δεν του χορηγεί και σήμερα το αρμόδιο προς καταβολή του Υπουργείο πρώην ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και νυν Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Την διεκπεραίωση των πιο πάνω υποθέσεων, με αναγνωριστική είτε με καταψηφιστική μετατρεπόμενη όμως σε αναγνωριστική κατά τη συζήτησή της Αγωγή, καθώς και με Προσφυγή, αντίστοιχα, αναλαμβάνουν οι δεύτεροι συμβαλλόμενοι, με τους εξής όρους και συμφωνίες, που έγιναν ανεπιφύλακτα αποδεκτοί από κοινού, από τους παραπάνω συμβαλλομένους:
1) Οι Κων/νος Τσακίρης και Στέλλα Συλεούνη, θα λάβουν, κατ΄ ισομοιρία, από τον πιο πάνω εντολέα τους, για δικηγορική αμοιβή τους, σε περίπτωση επιτυχούς εκβάσεως οποιασδήποτε εκ των ανωτέρω υποθέσεων, το συνολικό και για τους δύο ποσοστό των επτά τοις εκατό (7%) επί του συνόλου των καταβληθησομένων στον εντολέα μικτών ποσών της πιο πάνω ένδικης μισθολογικής παροχής, για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης καταβολής της στους γεωτεχνικούς υπαλλήλους του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (20-12-2007) μέχρι της ημερομηνίας πλήρους εκτελέσεως από το Δημόσιο των εκδοθησομένων τυχόν ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων. Ομοίως, σε περίπτωση επιτυχούς εκβάσεως οποιασδήποτε εκ των ανωτέρω υποθέσεων, ο εντολέας υποχρεούται να καταβάλει στην Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.), ως έκτακτη εισφορά, το ποσοστό των τριών τοις εκατό (3%), επί του συνόλου των καταβληθησομένων στον εντολέα μικτών ποσών της ίδιας ένδικης μισθολογικής παροχής, για το άνω χρονικό διάστημα από 20-12-2007 μέχρι της ημερομηνίας πλήρους εκτελέσεως από το Δημόσιο των εκδοθησομένων τυχόν ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων. Την δικηγορική αυτή αμοιβή θα λάβουν οι εντολοδόχοι και την έκτακτη εισφορά η Π.Ε.Δ.Δ.Υ. και σε περίπτωση εξωδικαστικής ή και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ρύθμισης οποιασδήποτε εκ των εν λόγω υποθέσεων, εφόσον έχουν ασκηθεί οι σχετικές αγωγή και προσφυγή διεκδίκησης του παραπάνω ειδικού επιδόματος (7ο/οο). Σε περίπτωση αποτυχίας αμφοτέρων των παραπάνω υποθέσεων οι εντολοδόχοι δεν θα λάβουν καμμία αμοιβή, ούτε η Π.Ε.Δ.Δ.Υ. έκτακτη εισφορά.
2) Ο ως άνω εντολέας δεν έχει δικαίωμα να ανακαλέσει την παρούσα εντολή, καθ΄ ό,τι αυτή αφορά και το συμφέρον των εντολοδόχων, σύμφωνα με το άρθρο 724 του Αστικού Κώδικα.
3) Ο πιο πάνω εντολέας, παρέχει προς τους παραπάνω Δικηγόρους, την εντολή και πληρεξουσιότητα, να εκπροσωπούν αυτόν, για τις εν λόγω υποθέσεις του, από κοινού ή χωριστά ο καθένας τους, ενώπιον όλων των Διοικητικών Δικαστηρίων και Αρχών της Αθήνας και υποχρεούται, να παραδώσει έγκαιρα στους εντολοδόχους, για την δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών του, Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης και Συμπληρωμένο Παράβολο Δημοσίου Προσφυγής -25- ευρώ, καθώς και να προκαταβάλει, στους εντολοδόχους, το ποσό των -55- ευρώ (δηλαδή -30- ευρώ για την Αγωγή και την Διακοπή της Παραγραφής στο Ν.Σ.Κ. και -25- ευρώ για την Προσφυγή και την Αίτηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων-και για όλα εν γένει τα δικόγραφα και όλες τις παραστάσεις στα Δικαστήρια κ.λ.π. ενέργειες) για τα όλως απαραίτητα δικαστικά και λοιπά έξοδα όλων ανεξαιρέτως των δικών που θα χρειασθεί να γίνουν (α. στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, β. στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, γ. στο ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και δ. στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας), στην δε περίπτωση που απαιτηθεί να ασκηθεί έφεση ή και αίτηση αναίρεσης υπό του εντολέα, να καταβάλει αυτός (εντολέας) μόνον το σχετικό αντίτιμο του ατομικού παραβόλου έφεσης ή και της αναλογίας του επί του ομαδικού παραβόλου αναίρεσης, αντίστοιχα, για τον εαυτόν του.
4) Ο παραπάνω εντολέας, προς εκτέλεση της παρούσας εντολής του, εκχωρεί και μεταβιβάζει από τούδε στους άνω εντολοδόχους και στην Π.Ε.Δ.Δ.Υ., το ανωτέρω ποσοστό επί των δικαστικώς ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ληφθησομένων υπ΄ αυτού παρά του αντιδίκου του, ποσών, των εντολοδόχων και της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. δικαιουμένων να εισπράξουν το ποσό αυτό, παρά του οφειλέτη-αντιδίκου του εντολέα, άνευ νέας μεσολαβήσεως του ως άνω εντολέα και άνευ νέας τινός εντολής ή εκχωρήσεως αυτού.
Το παρόν συντάχθηκε σε τρία αντίτυπα και αφού αναγνώσθηκε, υπογράφηκε παρ΄ όλων των συμβαλλομένων, λαβόντων των μερών από ένα όμοιο.-

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
1*.- 2α- 2β.-









1* Υπογράφουν οι συνάδελφοι
(Χρειάζεται βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του Εντολέα.)


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr