Κυρίως Άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η Ενωσή μας σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και θιγουν τα εισοδήματα όλων των εργαζομένων , εξέδωσε δελτίο τυπου .
Το κείμενο του Δελτίου Τύπου ακολουθεί:

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο «Προστασία της εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές μας, καθώς και καταλυτικές αλλαγές στις εκτός έδρας μετακινήσεις μας.
Συγκεκριμένα:
• Περικόπτεται κατά 12% το επίδομα των τριμήνων (άρθρο 1 παρ. 2) και αναστέλλεται η τελευταία αύξηση κατά 30 ευρώ ανά μήνα του παραπάνω επιδόματος (άρθρο 8 παρ. 3). Συνολική μηνιαία μείωση : 92 ευρώ
• Περικόπτονται κατά 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας (άρθρο 1 παρ.5)
• Τροποποιείται η διάταξη και περιορίζεται ο αριθμός των εκτός έδρας μετακινήσεων από 120 ημέρες σε 60 και η δυνατότητα υπέρβασης από 60 σε 20 ημέρες (άρθρο 9 παρ.1)
• Διαφοροποιείται η χιλιομετρική απόσταση για την καταβολή ημερησίας αποζημίωσης και διανυκτέρευσης. Η ημερήσια αποζημίωση καταβάλλεται για αυθημερόν επιστροφή για αποστάσεις μεγαλύτερες των 40 χιλιομέτρων αντί των 10 που ίσχυε μέχρι τώρα. Για διανυκτέρευση τα όρια των 120 και 80 χλμ. που ίσχυαν μέχρι τώρα, αυξάνονται σε 160 και 120 χλμ. αντίστοιχα (άρθρο 9 παρ.4).
• Μειώνεται ο αριθμός των ωρών υπερωριακής απασχόλησης, σε 40 ώρες το μήνα .
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Κατανοούμε την οικονομική κατάσταση της χώρας μας αλλά από την άλλη πλευρά θεωρούμε απαράδεκτο να γίνονται θύματα και να πληρώνουν το λογαριασμό οι εργαζόμενοι με αυτού του είδους τις περικοπές του εισοδήματός τους.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται θύματα και μάλιστα με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού λαϊκισμού, που αναζητεί τα αίτια της κρίσης σε αυτούς και οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες
Οι παραπάνω ρυθμίσεις απογοητεύουν όλους τους εργαζόμενους και ειδικότερα στον Τομέα μας (που ούτως ή άλλως είναι περιθωριοποιημένος) όπου και περιορίζεται η δυνατότητα εφαρμογής των ετήσιων προγραμμάτων για τη δασοπροστασία αλλά και τη συνολικότερη παραγωγή έργου, οδηγώντας στην πλήρη αδυναμία αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών

 Απαιτούμε αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να πληρώσουν.
 Συμμετέχουμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις με την ΑΔΕΔΥ

Η Ένωση μας και οι υπόλοιποι γεωτεχνικοί κλάδοι στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ αποφάσισαν :
• Σαν πρώτο μέτρο αντίδρασης όσοι συνάδελφοι χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους να τα αποσύρουν από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.
• Να καταθέσουν εξειδικευμένες προτάσεις τα πρωτοβάθμια σωματεία για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Σας καλούμε να συσπειρωθείτε γύρω από την Π.Ε.Δ.Δ.Υ για να υπάρχει μια δυναμική και αποφασιστική αντίδραση. Οι επιπτώσεις στην επαγγελματική, στην κοινωνική και οικονομική μας ζωή καθώς επίσης και στην λειτουργία του Τομέα μας είναι καταλυτικές.

Η προστασία των δασικού και θηραματικού πλούτου, η πρόληψη των πυρκαγιών, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, οι δασικοί χάρτες και το δασολόγιο, μπαίνουν στο περιθώριο διότι τα αντικείμενα αυτά δεν διεκπεραιώνονται με ¨εκπτώσεις¨ και κυρίως από υπαλλήλους γραφείου που κάποιοι θέλουν να μας μεταβάλλουν .

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, στις οποίες στηρίχτηκε η ανάπτυξη της χώρας μας σε δύσκολες στιγμές, αντί να αναδιοργανωθούν , με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο που να διασφαλίζει τα βασικά δημόσια αγαθά στο κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση, κρίση, καταβαραθρώνονται.
Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους πιο χαμηλούς μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.

Οι δασολόγοι δημόσιοι υπάλληλοι, συντασσόμενοι με τους υπόλοιπους γεωτεχνικούς κλάδους, διεκδικούμε μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία

Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ανάλογη. Πάρτε ενεργά μέρος στις εξελίξεις, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις στην Ένωση για την κλιμάκωση του αγώνα μας .
Αυτή είναι η ευθύνη όλων μας αλλά και το χρέος καθενός μας ξεχωριστά.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Νικόλαος Μπόκαρης Κώστας Δημόπουλος


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr