Κυρίως ¶ρθρο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΚΕ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ «Δ.Α.Κ.Ε. ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ»
ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Την 28η Μαΐου καλούμαστε να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στο Δ.Σ. και στις Περιφερειακές Επιτροπές της Π.Ε.Δ.Δ.Υ., καθώς και στην Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλοι οι μισθωτοί ζούμε καθημερινά μια πρωτόγνωρη πολιτική επίθεσης, με δραματική μείωση των αποδοχών μας, διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και με την κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια κοινωνικής απαξίωσης του ρόλου μας .
Πέρα όμως από την τραγική καθημερινότητα που βιώνουμε γενικά όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, υπήρξαν και υπάρχουν ραγδαίες αλλαγές που θίγουν ιδιαίτερα τον κλάδο μας. Οι εξελίξεις μετά την ίδρυση του νέου Υπουργείου Περιβάλλοντος απογοήτευσαν και τις πιο συγκρατημένες προσδοκίες μας. Ακόμα και γραφειοκρατικά, η μεταφορά καταρχήν της Κεντρικής Υπηρεσίας αποδείχθηκε πρόχειρη - ερασιτεχνική προσπάθεια, αφού χρειάστηκαν μέχρι σήμερα δύο Προεδρικά Διατάγματα για να μεταφερθεί μια Γενική Διεύθυνση που δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένει τύποις και ουσία αόρατη! Με το νόμο 3818/10 για τις καμένες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής, αφαιρέθηκε ουσιαστικά από την Υπηρεσία η αρμοδιότητα και η ευθύνη της επιτελικής οργάνωσης ενός πλήρους προγράμματος σύνταξης και ελέγχου των Δασικών Χαρτών και ανατέθηκε επί της ουσίας στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Ταυτόχρονα κενό νόμου παραμένει μέχρι σήμερα στον καθορισμό των ποσοτικών κριτηρίων προσδιορισμού δάσους και δασικής έκτασης. Έτσι το αντιδασικό νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την δασοπροστασία συνεχίζει να υπάρχει παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, η οποία στην ουσία συνεχίζει να νομοθετεί εις βάρος των δασών. Πρόσφατο παράδειγμα η κατάθεση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπου αυτές καθίστανται ύψιστης περιβαλλοντικής προτεραιότητας και αγαθό έναντι όλων. Επιπλέον η κατάργηση του Ειδικού Φορέα Δασών (που για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το 2007 και είχε εξασφαλιστεί πίστωση 6.500.000 ευρώ για τους Δασικούς Χάρτες της Αττικής και της Χαλκιδικής), η ένταξή του στο λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο» και μάλιστα με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, κάθε άλλο παρά τις καλύτερες προοπτικές χρηματοδότησης της δασοπονίας προοιωνίζει. Φυσικά για την κάθετη οργάνωση της Υπηρεσίας δεν βρίσκουμε ούτε καν συνομιλητές στην Κυβέρνηση. Τέλος με την κατάθεση του «Καλλικράτη» η Κυβέρνηση δείχνει τις προθέσεις της για την πλήρη διάλυση της Δασικής Υπηρεσίας, αφού ενδεικτικά αναφέρουμε ότι «ο σχεδιασμός των αναδασώσεων και της αντιχειμαρρικής προστασίας …η μέριμνα για την κατάρτιση πολυετών προγραμμάτων περιφερειακού επιπέδου….. η μέριμνα για το σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας …» ανατίθενται στις αιρετές Μητροπολιτικές Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Όμως και τα υπόλοιπα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν ανοικτά και να ταλανίζουν τον πολύπαθο τομέα μας, δίχως να υπάρχει καμία πρόθεση για λύση, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Επιπλέον φέτος περικόπηκαν περαιτέρω οι ήδη πενιχρές πιστώσεις για τα δάση ενώ στον τύπο οργιάζουν καθημερινά τα δημοσιεύματα για την ανυπαρξία οργανωμένου σχεδίου δασοπροστασίας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Οι περιφερειακές δασικές υπηρεσίες ούτε τις λειτουργικές τους δαπάνες δεν μπορούν να καλύψουν, ενώ η ύπαιθρος με την περαιτέρω μείωση των εκτός έδρας μετακινήσεων είναι κυριολεκτικά «ξέφραγο αμπέλι».
Σε αντίθεση όμως με όλα τα παραπάνω, τίποτε δεν εμπόδισε τον αρμόδιο για τα δάση υφυπουργό κο Μωραΐτη, να μας παρουσιάζει στη βουλή ως «διεφθαρμένους που δεν θέλουμε τους δασικούς χάρτες για να συνεχίσουμε το πάρτι των αποχαρακτηρισμών» !!!!

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Την 28η Μαΐου καλείστε να ψηφίσετε συνδικαλιστές που θα διεκδικήσουν και θα αγωνιστούν για την λύση των προβλημάτων του κλάδου μας, μακριά από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Συνδικαλιστές που θα εργαστούν ώστε να μαζικοποιήσουν και πάλι το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας και τους αγώνες του, να έρθουν κοντά στην περιφέρεια και να την εκφράσουν, σε αντίθεση με αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια όπου τελικά οι περισσότεροι συνάδελφοι έμειναν μακριά από τα συνδικαλιστικά δρώμενα. Πρόσφατο παράδειγμα η τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση, όπου οι συμμετοχή των συναδέλφων ήταν η μικρότερη στην ιστορία της ένωσής μας! Παρόλα αυτά ακόμη και αυτοί οι λίγοι καταψηφίσαμε ηχηρά τον απολογισμό δράσης του Προέδρου του Δ.Σ.

Η παράταξή μας με γνώμονα τους στόχους που εσείς θέσατε, τόσο σε προηγούμενες συνελεύσεις όσο και στην πρόσφατη, οι οποίοι αφορούν τόσο τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όσο και το μέλλον του δασικού πλούτου της Χώρας μας και της Υπηρεσίας μας, συνδιαμορφώσαμε και υπερψηφίσαμε το πρόγραμμα δράσης της ένωσής μας. Έτσι υπεύθυνα δίνουμε σήμερα ξεκάθαρη υπόσχεση και ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι θα κινηθούμε δυναμικά και συντονισμένα, χωρίς αποκλίσεις, σε αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο που εσείς θέσατε.
Για το λόγο αυτό ζητούμε την στήριξή σας και την ενίσχυση του ψηφοδελτίου μας.

Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο - ¨Δ.Α.Κ.Ε ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ.
ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΑΡΓΕΙΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΡΒΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΚΟΥΝΤΟΥΦΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΗΜΕΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΖΥΓΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΠΡΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΡΕΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΑΝΤΩΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΠΟΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΑΡΓΕΙΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΡΒΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΚΟΥΝΤΟΥΦΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΗΜΕΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΖΥΓΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΜΑΖΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΜΠΑΛΙΑΤΣΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΠΡΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔ
ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΡΕΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΤΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr