Κυρίως Άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΔΔΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ε.Δ.Δ.Υ)

Τηλ. Επικοινωνίας: 6937883012 (Νίκος Μπόκαρης)


Συνάδελφοι ,

Από το έτος 2010 ζούμε την πιο βάρβαρη και απεχθή επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μια επίθεση που έχει οργανωτές την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκτελεστές τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Στις πλάτες των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έπεσε το βάρος της ευθύνης για την ύφεση και την αναποτελεσματικότητα του κράτους και η υποχρέωση ανάληψης του κόστους για τα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας και το μεγάλο δημόσιο χρέος.
Μετά από δυόμιση χρόνια εφαρμογής των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, είναι πλέον κατανοητό σε όλους, ότι, διέξοδος από την κρίση με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει . Μοναδικός στόχος αυτής της πολιτικής είναι η αφαίρεση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων, η κατεδάφιση όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τελικά να πληρώσουν, μόνο οι εργαζόμενοι, το απεχθές τίμημα για το ξεπέρασμα της.
Η ζωή των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθημερινά κάνει άλματα προς τα πίσω .
- Αφού μας αφαίρεσαν το 40% των αποδοχών μας
- Αφού υπερδιπλασίασαν την άμεση και τη έμμεση φορολογία
- Αφού μας φόρτωσαν με πλήθος από χαράτσια
- Αφού μας υποχρέωσαν να πληρώνουμε τους γιατρούς και τα φάρμακα μας
- Αφού διέλυσαν το στοιχειώδες δημόσιο σύστημα υγείας που υπήρχε
- Αφού μας αύξησαν το ωράριο
- Αφού αύξησαν τα όρια και τα χρόνια συνταξιοδότησης
- Αφού μείωσαν τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και «έκοψαν» στη ουσία
το εφάπαξ
- Αφού αύξησαν την ανεργία στο 23% και στα παιδιά μας στο 55%
- Αφού ήδη έχουν ξεκινήσει τη διάλυση όλου του δημόσιου τομέα

Σήμερα λοιπόν η Κυβέρνηση, πάντα καθ υπόδειξη της Τρόικα και σε απόλυτη συνεργασία και τα εγχώρια ΜΜΕ, που ελέγχονται από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, άρχισαν να τρομοκρατούν, από κοινού, τους εργαζόμενους. Δεν προκαλεί σε κανένα έκπληξη η νέα ακατάσχετη «μετρολογία» που ξεκινάει με νέα μείωση των μισθών και συντάξεων, την πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση του πενθημέρου και του οχταώρου και καταλήγει σε νέα μέτρα καταστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων ακόμα και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Δυστυχώς συνάδελφοι τα προωθούμενα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία όπως για πολλοστή φορά διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός (ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των μνημονιακών προκατόχων του και υπουργών οικονομικών μέχρι σήμερα).

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου που έχει στόχο την αφαίρεση κάθε δικαιώματος από τους εργαζομένους, την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και ουσιαστικά την υποδούλωση και την καταστροφή μας.
Όλοι οι εργαζόμενοι, σε ατομικό επίπεδο, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που διογκώνεται και μας αγγίζει μέρα με τη μέρα και το αδιέξοδο που μας επιβάλλεται και μας στραγγαλίζει .
Σε αυτή τη συγκυρία τα σωματεία και οι οργανώσεις των εργαζομένων έχουν την κύρια ευθύνη να ενημερώσουν, να αφυπνίσουν και να ξεσηκώσουν τους εργαζόμενους για να αρχίσουν να αντιστέκονται .

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τις τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ), να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες και να οργανώσουν αγωνιστικά σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία, το συντομότερο δυνατό, (με δεδομένο ότι μέσα στο μήνα θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα) ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, με περιεχόμενο:

- Να μπέι ένα τέλος στις άδικες θυσίες των εργαζομένων
- Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι αδιέξοδες πολιτικές που θέσπισαν ανάλγητα, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι.
- Να καταργηθούν όλοι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι που θίγουν βάναυσα τα εργατικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Οφείλουμε να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας και το μέλλον αυτού του τόπου – Οφείλουμε να πούμε ΌΧΙ στα νέα μέτρα και την μεθοδευμένη καταδυνάστευσή μας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr