Κυρίως Άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ -ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΔΑΣ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Χαλκοκονδύλη 31 - Αθήνα Τηλ.: 2102124607 Fax: 2105240790
Αθήνα 8-11-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία μας, χαιρετίζουν τον αγώνα των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της 48ωρης Γενικής Απεργίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.

Η μαζική συμμετοχή στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις αναδεικνύει, ότι η ελληνική κοινωνία αντιστέκεται στην αναλγησία όλων εκείνων που εμμένουν στην ίδια σκληρή, αντιλαϊκή, αντεργατική και ταυτόχρονα αδιέξοδη και χωρίς κανένα αποτέλεσμα πολιτική .

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, απασχολούμενοι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και νέες έδωσαν μεγάλη το παρόν στην Πλατεία Συντάγματος, και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος για να διαμαρτυρηθούν για τις καταστροφικές πολιτικές που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζονται, σε βάρος της κοινωνίας, από την ελληνική Κυβέρνηση, σε συμφωνία με την Τρόικα.

Όλοι μαζί στείλαμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στα επώδυνα, επαχθέστατα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο και στον καταστροφικό προϋπολογισμό λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, στις δραματικές περικοπές που προβλέπονται να φθάσουν τα 19 δις ευρώ την επόμενη τριετία, στις νέες απολύσεις και διώξεις από το Δημόσιο, στον ενταφιασμό των εργασιακών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε τις γνωστές μεθόδους και μέσα καταστολής, για να διαλύσει τις ειρηνικές διαμαρτυρίες των πολιτών τα οποία πανικοβλημένη ενεργοποίησε με το πιο βίαιο τρόπο και χθες, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, (δεύτερη μέρα της γενικής απεργίας). Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι ο αυταρχισμός και οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Όσο ασκούνται αυτές οι πολιτικές, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, θα συνεχίζουμε συντονισμένα και δυναμικά τον κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή τους.

Ο αγώνας δεν σταματά εδώ.

Τα Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι απόμαχοι της δουλειάς θα συνεχίζουμε ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη!! Θα συνεχίζουμε έως ότου ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή!

Επόμενοι σταθμοί...

-Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. πραγματοποιούμε Συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 5μ.μ.

-Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και Συλλαλητήριο, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, κατά των πολιτικών που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ασκούνται από την ελληνική Κυβέρνηση σε απόλυτη συμφωνία με την Τρόικα!

Όλοι μαζί μπορούμε!


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr