Κυρίως ¶ρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(Π.Ε.Δ.Δ.Υ)
Διδότου 26 - 106 80 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 2124607 - Fax : 2105240790
WEB:peddy.gr, Email: peddy@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΣΩΝ
Συνεδρίασε σήμερα 15/1/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ, με κύριο θέμα την πρόταση οργανισμού που είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση για διατύπωση απόψεων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η θέση όλων των εκλεγμένων δασολόγων μελών του Δ.Σ της ΠΟΓΕΔΥ, ήταν ξεκάθαρη και διατυπώθηκε προς κάθε πλευρά. Απορρίψαμε κατηγορηματικά την εν λόγω πρόταση, τόσο σε ότι αφορά τις Γεωτεχνικές υπηρεσιακές δομές και κλάδους (Γεωργικές, Κτηνιατρικές και Υπηρεσίες Αλιείας) που ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και πολύ περισσότερο την οποιαδήποτε αποσπασματική και εμφανώς προσχηματική αναφορά της, στο οργανόγραμμα του τομέα των Δασών.
Ζητήσαμε να απαλειφθεί κάθε αναφορά του οργανογράμματος του ΥΠΑΑΤ στις Δασικές Υπηρεσίες ή ακόμα και στις αρμοδιότητες που ασκούνται από το Δασικό Τομέα, γιατί αυτή συμβάλλει άμεσα στον κατακερματισμό και την διοικητική αποδυνάμωση του και την έχουμε ήδη καταγγείλει δημόσια (από όπου και να εκφράστηκε). Η πρόθεση αυτή βρίσκει την Ένωσή μας αλλά και όλους τους Δασολόγους Δημοσίους Υπαλλήλους, κάθετα και διαμετρικά αντίθετους.
Στην εν λόγω συνεδρίαση, και ενώ διαφαινόταν μια κοινή προσέγγιση των θεμάτων αυτών από τους εκπροσώπους των Α΄θμιων σωματείων, παρουσιάστηκε μια άλλη αναλυτική πρόταση, δήθεν σαν πρόταση συναδέλφου, η οποία όμως δυστυχώς (κρίνοντας από το μεθοδευμένο τρόπο που παρουσιάστηκε) μας παραπέμπει σε μεγαλοιδεατισμούς «συναδελφικών κύκλων» και σε μεθοδεύσεις μηχανισμών, που κινούνται πέριξ των υπουργικών γραφείων. Στην εν λόγω αναλυτική πρόταση είχε συμπεριληφθεί και η γνωστή θέση, για την ένταξη του Τομέα στο ΥΠΑΑΤ, συνοδευόμενη από αναλυτικό οργανόγραμμα του Τομέα των Δασών εμπλεκόμενο με την Αλιεία και έναν αόριστο προσδιορισμό περί “περιβάλλοντος” (Γενική Δ/νση Δασών, Αλιείας και Περιβάλλοντος - Δ/νσεις και Τμήματα), η οποία, πέρα από τις ουσιαστικές ενστάσεις μας, δεν είχε κοινοποιηθεί σε κανένα στάδιο της επεξεργασίας της, ούτε στην ΠΕΔΔΥ ούτε και στην υπηρεσιακή η πολιτική ηγεσία της Ειδικής Γραμματείας Δασών.
Αυτές οι ανοίκειες συνδικαλιστικά και διοικητικά μεθοδεύσεις και πρωτοβουλίες αλλά και το «άκρατο» συναδελφικό ενδιαφέρον για τα δάση, έχουν ξεπεράσει κάθε εύλογο και ανεκτό όριο .
Η Ένωση μας, προσβλέποντας στη συνοχή των Γεωτεχνικών κλάδων και της Ομοσπονδίας, καλεί τους συναδέλφους γεωτεχνικούς, ιδιαίτερα στο Δ.Σ της ΠΟΓΕΔΥ, να μάθουν να δέχονται και να σέβονται την κλαδική και υπηρεσιακή ιδιαιτερότητα του κάθε Τομέα και να περιορίσουν τις προτάσεις τους «στα του οίκου τους» διότι (όπως όλοι γνωρίζουμε), όποτε κατά το παρελθόν κατατέθηκαν με αυτό τον τρόπο προτάσεις, συνήθως υπέκρυπταν συμφέροντα, τα οποία με υπόγειο τρόπο κάποιοι ευνοούσαν. Ελπίζουμε να μη συμβαίνει και τώρα το ίδιο.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απομονώσει αυτούς τους κύκλους ή τις μεθοδεύσεις που στερούνται κάθε συνδικαλιστικής ή υπηρεσιακής νομιμοποίησης. Οι Δασικές Υπηρεσίες σε επίπεδο Ειδικής Γραμματείας Δασών, με τη Γενική της Διεύθυνση και τις υπόλοιπες οργανικές δομές της, υπάγονται σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, δεδομένο που δεν έχει αλλάξει, το δε οργανόγραμμά τους έχει αξιολογηθεί αρμοδίως πολλαπλώς, και επομένως οποιαδήποτε συζήτηση ανεξάρτητα από το πού υπάγεται ή θα υπαχθεί ο τομέας, θα πρέπει να γίνεται σε αυτή τη βάση .
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr