Κυρίως Άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

28-1-2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την έξαρση περιστατικών «ρατσιστικής βίας», φαινόμενο που δυστυχώς καταγράφεται καθημερινά σε πολλές περιοχές της Αθήνας και είχε ως αποκορύφωμα την άγρια δολοφονία μετανάστη από δύο φασιστοειδή στην περιοχή των Πετραλώνων το πρωί της 17ης Γενάρη 2012, η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων καλεί τους εργαζόμενους να αποδοκιμάσουν αυτές τις σκληρές και ανοίκειες με τον πολιτισμό μας, πρακτικές, κάποιων περιθωριακών φασιστικών ομάδων .
Δυστυχώς όμως αυτό το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο κύκλο των ρατσιστικών επιθέσεων που εδώ και καιρό εξελίσσονται σε πολλές συνοικίες και περνούν στα «ψιλά γράμματα» των ΜΜΕ ….
Οφείλουν όλα τα πολιτικά κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα . Όποτε οι κοινωνίες έσπειραν και καλλιέργησαν, ακόμα και με την ανοχή τους, το ρατσισμό, θέρισαν την απάνθρωπη βία που πολλές φορές στράφηκε και κατά αθώων. Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για το «κλίμα» που εδραιώνεται μέρα με τη μέρα στην κοινωνία και τη συστηματική καλλιέργεια του φόβου .
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την αιτία του κακού : « Υπεύθυνη για την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες ζωής είναι η απεχθής πολιτική που εφαρμόζεται και ή έλλειψη κάθε σχεδιασμού στην μεταναστευτική δυνατότητα και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας» και αυτό δεν μπορεί κανένας να το αγνοήσει. Ούτε μπορούμε να αποδεχτούμε σήμερα την ενοχοποίηση των μεταναστών, αύριο κάποιων άλλων ομάδων και να αποδώσουμε σε αυτές, την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση, την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες ζωής σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας .
Είναι χρέος μας να καταδικάσουμε την εγκληματική πρακτική των φασιστικών ρατσιστικών συμμοριών και καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τη δράση τους δείχνοντας μηδενική ανοχή όποτε αυτή εκδηλώνεται.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, να μην παρακολουθούν με απάθεια τη ρατσιστική βία, να καταγγέλλουν και να απομονώνουν τη φασιστική δράση, όπου και να εκδηλώνεται, στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς. Σήμερα δολοφονούνται μετανάστες, αύριο όμως είναι βέβαιο ότι στόχος θα είναι ο λαός που αγωνίζεται για την ανατροπή της βάρβαρης και απεχθούς πολιτικής που τον έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν.ΜΠΟΚΑΡΗΣ Γ.ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr