Κυρίως ¶ρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΛΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αθήνα 2-4-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα πολύμορφης άσκησης πιέσεων σε βάρος υπαλλήλων του ΥΠ.Α.Α.Τ., συνήθως μέσω της κατάθεσης εξώδικων προσκλήσεων ή άλλων αντίστοιχων εγγράφων. Στα παραπάνω εξώδικα ή έγγραφα συνήθεις είναι οι αναφορές περί ¨διαφυγόντων κερδών¨ ή άλλων επιπτώσεων που θα επέλθουν σε βάρος εκείνων που προσφεύγουν, αν οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες του Υπουργείου δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία όχι όπως έχει αλλά όπως ακριβώς την ερμηνεύουν όσοι προσφεύγουν. Στις παραπάνω εξώδικες προσκλήσεις προστίθενται επιπλέον απειλές περί διάπραξης του αδικήματος παράβασης καθήκοντος και γίνονται άλλες αναφορές για αδικοπραξίες του Αστικού Κώδικα λόγω υπαιτιότητας, αφήνοντας υπαινιγμούς και για παραπέρα ενέργειες σε βάρος των υπαλλήλων, αν δεν προχωρήσουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους.
Το φαινόμενο αυτό έχει τις ρίζες του στον πρόσφατο ν. 4093/2012 που ψηφίστηκε με ευθύνη της τρικομματικής κυβέρνησης και μεταξύ των άλλων προβλέπει την αυτοδίκαιη θέση σε αργία συναδέλφων που παραπέμπονται στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για ορισμένες κατηγορίες παραπτωμάτων. Στη βάση αυτού του νόμου βρίσκεται ο στόχος της δημιουργίας ¨φοβισμένων¨ δημοσίων υπαλλήλων, που δεν θα αντιστέκονται στις λογικές “fast track” και θα διευκολύνουν έτσι τις επιδιώξεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία.
Η ΠΟΓΕΔΥ καταδικάζει τα παραπάνω φαινόμενα και καλεί τα φυσικά μέλη των γεωτεχνικών σωματείων να αντισταθούν σε απόπειρες τέτοιου είδους, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, παρά τις όποιες απειλές. Στην κατεύθυνση αυτή θα πάρει και τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα και με νομικά μέτρα.


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr