Κυρίως Άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΑΘΗΝΑ 19/6/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΚΟΙΝΗ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ)

Οι εργαζόμενοι στις Δασικές Υπηρεσίες βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως εξάλλου και όλη η ελληνική κοινωνία που παραμένει ακόμα σοκαρισμένη από την ανακοίνωση της πραξικοπηματικής απόφασης της Κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.
H πρωτόγνωρη Κυβερνητική πρακτική να διοικείται η Χώρα μας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι σαν σύγχρονοι είλωτες, να επιστρατεύονται μόλις σηκώνουν το "ανάστημά" τους και να καταστρατηγούνται θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα ή να φιμώνεται με αυτό τον τρόπο η δημόσια τηλεόραση, θέτει τον καθένα μας μπροστά σε ένα πρωταρχικό δίλημμα που αφορά την ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το μαύρο που είδαμε στην ΕΡΤ θα το δούμε αύριο και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς .
Η αντίδραση και ο αγώνας των εργαζομένων και του Λαού μας δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ.
- Αφορά το μέλλον όλων των δημόσιων και κοινωνικών επιχειρήσεων
- Αφορά το μέλλον της ίδιας της δημοκρατίας μας που αυτή τη φορά χτυπήθηκε με τον πιο βάναυσο και αυταρχικό τρόπο .
Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να αποκαταστήσει τη δημοκρατική ομαλότητα.
Καλούμε και τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στον Πρωτογενή Τομέα και τις Τριτοβάθμιες Οργανώσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και κάθε εργαζόμενο, σε ένα αγώνα για την ανατροπή των αντιδημοκρατικών πρακτικών και των μνημονιακών και αντιλαϊκών πολιτικών που «στραγγαλίζουν» τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους και έχουν οδηγήσει τη Χώρα στην ύφεση .
Καλούμε όλους τους συναδέλφους κινητοποιηθούν με όλες τους τις δυνάμεις, για να υπερασπίσουν τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το εναπομείναν κοινωνικό κράτος, και την αξιοπρέπειά μας.
Όλοι μαζί, οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας, οφείλουμε και μπορούμε να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.
• Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους εργαζομένους στην ΕΡΤ
• Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση της Τετάρτης 19-6-13 στις 6:00 μμ στο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr