Κυρίως Άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Αθήνα 4-6-2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΚΟΙΝΗ ΜΕ ΠΟΓΕΔΥ)

Με αφορμή την ποινική δίωξη του συναδέλφου δασολόγου Ματθαίου Φιλιππάκη, τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημ.Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημ.Υπαλλήλων, εκφράζουν ενόψει της επικείμενης δίκης, τη συμπαράστασή τους στο συνάδελφο που διώχθηκε Ποινικά και Πειθαρχικά μόνο εξαιτίας της πολιτικής του δράσης .
Ο συνάδελφός Φιλιππάκης διώκεται επειδή συμμετείχε ως διαδηλωτής στις κινητοποιήσεις της 28ης Οκτωβρίου 2011 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με αφορμή τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής διεθνούς στην περιοχή αυτή.
Σε βάρος του εφαρμόστηκαν όλα τα σκληρά και άδικα πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται από το πειθαρχικό δίκαιο και ο συνάδελφος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία .
Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΕΔΔΥ) έχουν επισημάνει ότι η παραπάνω πειθαρχική διαδικασία πάσχει ηθικά και νομικά καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι δυνατόν, για την εκτός υπηρεσίας πολιτική τους στάση, να κατηγορηθούν και να παραπεμφθούν σε δίκες, υφιστάμενοι το βαρύτατο μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας (με όλες τις ηθικές και οικονομικές συνέπειες που αυτό τους προκαλεί) .
Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή τη φορά θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της, απαλλάσσοντας από τις κατηγορίες το συνάδελφο Φιλιππάκη, αποκαθιστώντας ένα πολιτικά ενεργό συνάδελφο, που σημειώνεται πώς έχει υποβάλει ήδη αιτήσεις για συνταξιοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο και δυστυχώς αυτή η δικαστική εκκρεμότητα τον κρατά δέσμιο.
Οι πειθαρχικές και ποινικές διώξεις συναδέλφων είναι το πιο πρόσφορο μέσο για την Κυβέρνηση για να μπορέσει να τρομοκρατήσει όλους τους ενεργούς συναδέλφους και να χειραγωγήσει το αγωνιστικό τους φρόνημα όποτε και όταν εκδηλώνεται.
Ζητάμε την κατάργηση του πειθαρχικού δικαίου που έχει γυρίσει τη χώρα και τους εργαζόμενους στη δεκαετία του 1950.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr