Κυρίως Άρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Π.Ε.Δ.Δ.Υ
Την Πέμπτη 13/6 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΔΥ .
Παρόντες: Οι κ.κ Μπόκαρης, Φραγκισκάκης, Καραπουρναλίδης, Παπαρουσόπουλος, Γκουντούφας, Φούντας, Νατάσα Πέτρου Βαρουχάκη .
Απών : Ο κ. Γρίβας Ιωάννης (δικαολογημένα) .
Το ΔΣ είχε την προβλεπόμενη απαρτία .
Στο Διοικητικό Συμβούλιο είχε κατατεθεί η παραίτηση του μέλους του Δ.Σ , της συναδέλφου κ. Αλεξάνδρας Λακαφώση. Στο Διοικητικό συμβούλιο ανακοινώθηκε η αντικατάστασή της και παράλληλα έγινε ανάληψη καθηκόντων απο το επόμενο στη σειρά εκλογής μέλος, της συναδέλφου κ. Νατάσας Πέτρου Βαρουχάκη.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ αποχεραίτησε το απερχόμενο και καλωσόρισε το νέο μέλος.
Επί της διαδικασίας:
Ενημερώθηκε το Διοικητικό συμβούλιο για τα θέματα της ημερήσιας Διάταξης και έγιναν ερωτήσεις - συζήτηση επί αυτών.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ημερήσια Διάταξη ήταν :
1. Η αποτελεσματικότερη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου.
Συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του Δ.Σ και η κατα το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και συνεισφορά των μελών τιου Δ.Σ που έχουν έδρα την Αθήνα ή κοντά σε αυτή. Τέθηκε το θέμα της σύγκλησης του Δ.Σ και σε άλλες πόλεις και συνεπώς της οικονομικής δυνατότητας μας για κινήσεις και συναντήσεις στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Αποφασίστηκε η μηνιαία τουλάχιστον σύγκληση του Δ.Σ, σύμφωνα με το καταστατικό. Πέρα τούτου αποφασίστηκε και η ενεργότερη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ απο την Αθήνα καθώς και η χρήση των συγχρονων μέσων επικοινωνίας.
- Επίσης τέθηκε το θέμα της σταδιακής εξόφλησης των εισφορών των μελών που οφείλουν περισσότερα απο ένα έτη. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει και μπορούν οι συνάδελφοι να καταθέτουν τις εισφορές τους (20 €/έτος) στο λογαρισμό της ΠΕΔΔΥ (108/950075-80 Εθνική Τράπεζα της Ελλαδος) και να ενημερώνουν την Ένωση με fax στον αριθμό 2105240790, για την τακτοποίηση του αρχείου μας.
- Οι περιφερειακές επιτροπές της ΠΕΔΔΥ θα πρέπει να ενεργοποιηθούν, συζητώντας με τους συναδέλφους και καταθέτοντας προτάσεις για τα θεσμικά προβλήματα του κλάδου (οργανογράμματα, νομικό πλαίσιο & πειθαρχικό δίκαιο, υλοποίηση προγραμμάτων δασοπροστασίας κλπ) ή εστιάζοντας στα περιφερειακά (τοπικά) προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, ώστε να ακολουθούν παρεμβάσεις της Π.Ε.Δ.Δ.Υ όταν απαιτείται.



2. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης (Δασικοί χάρτες, Νομοσχέδιο για τα Δάση , Σ/Ν για Δασικούς Συνεταιρισμούς )
Έγινε εκτενής ενημέρωση των μελών του Δ.Σ και ακολούθησαν τοποθετήσεις των παριστάμενων μελών για το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που συζητήθηκε στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.
Με το σχέδιο νόμου, όπως αυτό κατατέθηκε στη Βουλή, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ανάθεσης μελετών, η ασφυκτική σε βάρος των δημοσίων Υπηρεσιών πίεση για παραλαβή τους και τελικά η ανάρτηση δασικών χαρτών μη ελεγμένων και θεωρημένων από την Υπηρεσία, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση, τη σύνταξη και την εγκυρότητα των χαρτών.
Αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης που θα στηρίζει το σημαντικότατο ρόλο των δασικών Υπηρεσιών στο έργο των δασικών Χαρτών και παράλληλα θα στηλιτεύει την υποκριτική, απέναντι στην Υπηρεσία, στάση της πολιτείας η οποία ουσιαστικά δεν χρηματοδότησε ποτέ τον τομέα για το έργο αυτό (καθιστώντας ανενεργό το πλαίσιο για τους δασικούς χάρτες), ενώ δεν ηταν λίγες οι φορές που τον στοχοποίησε άδικα και του επέρριψε ευθύνες για τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις .
Για τα άλλα δύο νομοσχέδια που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (Σ/Ν για Δασικούς Συνεταιρισμούς και Δασικό Νομοσχέδιο) θα ζητηθεί επίσημη ενημέρωση της ‘Ένωσης .
3. Νομοσχέδιο για τη δημόσια Διοίκηση –Ενημέρωση .
Ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις διατάξεις που έχουν βγεί σε διαβούλευση απο το Υπ.Διοικ.Μεταρύθμισης και αφορούν στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Εκφράστηκε η αντίθεση όλων των μελών στις διατάξεις αυτές, έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωσης (διότι το Σ/Ν βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση) και αποφασίστηκε ομόφωνα, η έκδοση ανακοίνωσης μόλις κοινοποποιηθεί η οριστική του μορφή. Σχετικά θα ενημερωθούν και τα μέλη της Ένωσης που θα καλούνται σε αγωνιστική ετοιμότητα και τα συνδικαλιστικά όργανα (2ου και 3ου βαθμού) για την αναγκη άμεσης κινητοποίησης τους .
4. Τρέχοντα θέματα .
Συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί το ισχύον πειθαρχικό δίκαιο στους κλάδους των δασικών υπαλλήλων που ασκούν προανακριτικά καθήκοντα και έρχονται σε επαφή με πολίτες οι οποίοι πολλές φορές στρέφονται εναντίον τους. Η διαρκής επειλή για αυτοδίκαιη θέση σε αργία κάθε υπαλλήλου για λόγους που σχετίζονται αυστηρά με την άσκηση των καθηκόντων του, είναι μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να ακολουθήσουν παρεμβάσεις της Ένωσης σε όλα τα επίπεδα
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




Νικόλαος Μπόκαρης
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




Γ. Παπαρουσόπουλος


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr