Κυρίως Άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα 5-11-2013
Με αφορμή το νέο περιστατικό βίας που προκάλεσε το θάνατο δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη, από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών στο Νέο Ηράκλειο, η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την ενέργεια αυτή και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν κάθε μορφή βίας από όπου και να προέρχεται και να αποδοκιμάσουν αυτές τις προβοκατόρικες, σκληρές και ανοίκειες με τον πολιτισμό μας, πρακτικές.
Η Ελληνική κοινωνία, δεν αντέχει το μίσος και τον διχασμό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι « Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα “κάποιους άλλους”, τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας».
Οφείλουμε όλοι (πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολίτες) να καταδικάσουμε αυτά τα φαινόμενα. Η βία είναι βία. Από όπου και αν προέρχεται.
Η βία βρίσκεται απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα, απέναντι στον καθένα από εμάς. Δεν έχει χρώμα ούτε και δικαιολογείται και πρέπει να την καταδικάσουμε, χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη . Όποτε οι κοινωνίες ανέχτηκαν και καλλιέργησαν τη βία, ακόμα και με την ανοχή τους, θέρισαν θύελλες .
Το μίσος, η βία, ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός, όπως και κάθε ακραία αντίληψη, νοοτροπία και συμπεριφορά, δεν έδωσαν ποτέ λύση.
Οι εργαζόμενοι με όπλο τη δημοκρατική νομιμότητα θα απομονώσουν αυτές τις πρακτικές. Γνωρίζουμε όλοι μας την αιτία αυτών των επαναλαμβανόμενων «σκοτεινών» φαινομένων, ακραίας και πρωτόγνωρης βίας, που πλήττουν τελικά την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη των δοκιμαζόμενων πολιτών και υπονομεύουν τη χώρα.
Γνωρίζουμε όλοι, ότι η ανάλγητη πολιτική που εφαρμόζεται είναι η μόνη υπεύθυνη για την ανεργία, τα αδιέξοδα και τις άθλιες συνθήκες ζωής που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Η πολιτική αυτή «τιμωρεί» τον ελληνικό λαό, εξαθλιώνοντάς τον μέρα με τη μέρα και οδηγεί μαθηματικά την ελληνική κοινωνία στα «άκρα», εξαντλώντας τις αντοχές της και αυτό δεν μπορεί κανένας να το αγνοήσει .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr