Κυρίως Άρθρο

ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Υ (Ο.Δ.Ε.Δ.Υ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ (Π.Ο.Δ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ Δ.Υ (Π.Ε.Δ.ΔΥ)
Χαλκοκονδύλη 31- ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 2124607 - Fax : 2105240790

16/4/2014

Προς: Δασολόγους- Δασοπόνους
και Δασοφύλακες
Μέλη μας

Θέμα: Νομική κάλυψη Δασικών Υπαλλήλων

Αγαπητοί συνάδελφοι

Γνωρίζετε όλοι υπό ποιες συνθήκες καλούνται σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Δεν είναι λίγες οι φορές, που λόγω του νέου πειθαρχικού κώδικα, δεχόμαστε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας απειλές για μηνύσεις και δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που συρθήκαμε σε προσωπικές περιπέτειες γι το λόγο αυτό.
Τα παραδείγματα είναι πολλά σε όλη τη Χώρα και οι φωνές των συναδέλφων ότι κάτι πρέπει να γίνει για το θέμα αυτό πολλές και αγωνιώδεις.
Οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις του Τομέα (Δασολόγων, Δασοπόνων και Δασοφυλάκων) ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων υπαλλήλων και κλάδων που είχαν αντίστοιχα προβλήματα, (π.χ. ΕΚΑΒ Κρήτης, Αθηνών και Χαϊδαρίου, Ενώσεις Υπαλλήλων Π.Σ., Λ.Σ., Στρατιωτικών, Σ.Τ.Α.Ε., Σ.Ε.Π.Ε.,Υ.Ε.Φ., Σύλλογοι/Σωματεία Τραπεζών, Ιατροί, υπάλληλοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, νοσηλευτές Ιατροί κλπ, ξεκίνησαν μια συζήτηση απευθείας με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες που παρέχουν νομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα (τις εταιρείες DAS και ARAG) προκειμένου να βρουν τρόπο να θωρακίσουν νομικά κάθε συνάδελφο, δασικό υπάλληλο, από πιθανές απειλές μηνύσεων ή και πειθαρχικές παραπομπές που συνακόλουθα έπονται αυτών, ενόψει μάλιστα του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου, που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την παροχή πλήρους νομικής κάλυψης στα μέλη τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους .
Οι οργανώσεις μας μετά από ευρεία συζήτηση και διαπραγμάτευση κατέληξαν στην επιλογή της εταιρείας ARAG, που είχε πιο εξειδικευμένη για το δημόσιο πρόταση και επιπλέον προσέφερε πιο πλήρες και πιο οικονομικό πρόγραμμα. Με την εταιρεία αυτή από κοινού όλα τα Σωματεία θα προχωρήσουμε στην ασφάλιση των Δασικών Υπαλλήλων με ένα πλήρες πακέτο νομικής προστασίας που θα καλύπτει και τα ποινικά και τα πειθαρχικά αδικήματα που θα προκύπτουν έναντι τρίτων κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ :
Η συμφωνία των οργανώσεων μας αφορά:
1. ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ που θα αφορούν:
 Απόσπαση- Μετάθεση-Μετάταξη- Κρίσεις
 Βλαπτικές μεταβολές
 Διαφορές που προκύπτουν με το ταμείο Ασφάλισης
 Απολογίες – Ε.Δ.Ε.
 Αναφορές υπηρεσιακές ή μη
 Παρακράτηση μισθού
 Λανθασμένος υπολογισμός υπερωριών
 Διοικητικά πρόστιμα
 Δικαιώματα αδείας- αναπαύσεων- μεταθέσεων
 Δυσμενής μετάθεση κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας περί μεταθέσεων
 Αποζημίωση από εργατικό ατύχημα
Στις ανωτέρω περιπτώσεις, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση που παραβλάπτονται τα νόμιμα δικαιώματα των ασφαλισμένων ως μισθωτών από παράνομες πράξεις ή παραλείψεις του εργοδότη τους, η ARAG είναι στο πλευρό τους αναλαμβάνοντας τα έξοδα για την εξώδικη η δικαστική ικανοποίηση των αξιώσεων
τους, ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων.
2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Καλύπτεται η προσεπίκληση του δημοσίου σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεχθεί αγωγή αποζημίωσης και έχει σχέση με την ασφαλισμένη επαγγελματική του ιδιότητα.
3. ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΗΣ
Καλύπτεται η υποβολή μήνυσης στις περιπτώσεις χειροδικίας και ψευδούς καταμήνυσης που έχουν σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Επί πλέον καλύπτεται η παράσταση πολιτικής αγωγής.
4. ΠΟΙΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Η ασφαλιστική αυτή κάλυψη, αφορά την υπεράσπιση των ασφαλισμένων ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων και πειθαρχικών συμβουλίων, για κατηγορίες που αναφέρονται στην εξ' αμελείας ή από ενδεχόμενο δόλο ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Η κάλυψη ισχύει και για ποινικά αδικήματα της τροχαίας κυκλοφορίας, όταν οδηγούν υπηρεσιακό όχημα.
5. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ
Καλύπτεται η διεκδίκηση αποζημίωσης για σωματικές βλάβες μετά από ατύχημα εν υπηρεσία και με ευθύνη τρίτου.
Οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις ισχύουν για την Ελλάδα και εφόσον συντρέχει αρμοδιότητα Ελληνικών δικαστηρίων και παρέχεται για ασφαλιστικές περιπτώσεις που γεννήθηκαν μετά την έναρξη και κατά τη διάρκεια της ασφάλισης.
Τα ετήσια μεικτά ασφάλιστρα ανέρχονται στο ύψος των 48,00€ ευρώ και καταβάλλονται από κάθε συνάδελφο που ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα, ξεχωριστά. Για το σκοπό αυτό συνάπτεται ατομικό συμβόλαιο για κάθε έναν ξεχωριστά και αποστέλλεται ταχυδρομικώς ή με courier και τα ασφάλιστρα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό της ARAG.
Συνάδελφοι το πρόγραμμα αυτό αφορά και υπαλλήλους που ασκούν αστυνομικά καθήκοντα, το έχουμε συμπληρώσει σε συνεργασία με την εταιρεία και είναι πολύ κάτω του κόστους που ισχύει για αντίστοιχα ατομικά προγράμματα και για το λόγο αυτό και μόνο, εκτιμούμε ότι όλοι μας πρέπει να προχωρήσουμε στην ένταξη μας σε αυτό σαν μόνο τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και το άδικο για τους δημοσίους υπαλλήλους πειθαρχικό δίκαιο .
Ασφαλώς κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στην ίδια την εταιρεία και να πληροφορηθεί και για το κόστος και για τις καλυπτόμενες περιπτώσεις στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
2107490800, FAX: 2107770368 - 2107710807, email: info@arag.gr

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
2310520720 – 2310517021, FAX: 2310552117, email: thessaloniki@arag.gr

ΠΑΤΡΑ
2610275211, FAX: 2610222265, email: patra@arag.gr

http://www.ARAG.gr (κεντρική σελίδα, κάτω δεξιά «ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ»)
ή πατήστε εδώ για να ασφαλισθείτε

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΤΗΣ Ο.Δ.Ε.Δ.Υ ΤΗΣ Π.Ο.Δ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΡΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ

ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Δ.Υ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr