Κυρίως Άρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η (9/6/2015)

Συνεδρίασε σήμερα 8/6/2015 στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Δ.Υ και συζήτησε σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη για τη διαμόρφωση θέσεων στα νομοσχέδια που έχουν ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τα αρμόδια Υπουργεία:
1. Νομοσχέδιο για τις δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας για το οποίο ήδη έχουμε τοποθετηθεί στη δημόσια διαβούλευση, έχουμε εκδώσει δελτίο τύπου και έχουμε καταθέσει υπόμνημα με παρατηρήσεις επί των άρθρων του Νομοσχεδίου. Το ΔΣ ενέκρινε τις μέχρι τώρα ενέργειές μας και επιπλέον αποφάσισε να ζητήσουμε συνάντηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς για τη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών ώστε να τους τεθεί το θέμα της ιδιαιτερότητας των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι Δασικοί Υπάλληλοι, για την ανάγκη συνεχούς παρουσίας μας στο χώρο ευθύνης μας και για το πόσο επηρεάζει η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου τη λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών.
2. Για το νομοσχέδιο «βοσκήσιμες γαίες της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» για το οποίο ήδη έχουμε εκδώσει μια πρώτη ανακοίνωση που θίγαμε τα θέματα αντισυνταγματικότητας, έχουμε επίσης τοποθετηθεί στη δημόσια Διαβούλευση και θα ακολουθήσει και νεότερη ανακοίνωσή μας που θα ζητάμε:
α. την απόσυρση του νομοσχεδίου ώστε να γίνουν αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις και να μη δίνεται ορισμός «βοσκήσιμων γαιών» με την αναφορά μορφολογικών χαρακτηριστικών της βλάστησης
β. Να υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο με το οποίο θα αντικαθίσταται το ισχύον σήμερα άρθρο 103 του δασικού Κώδικα ώστε να μπορούν να παραχωρούνται τα δικαιώματα βοσκής σε δάση και δασικές εκτάσεις (στη λογική που ίσχυε πριν τις αλλαγές του έτους 2014 σε αυτό).
γ. Να ζητηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του πρώην ΥΠΑΑΤ για το θέμα αυτό.
3. Για το θέμα του νομοσχεδίου για τους «Δασικούς Χάρτες» που ήρθε στην επιφάνεια μετά την ένταξη του έργου στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους θεσμούς και την όλη συζήτηση για τις καθυστερήσεις στο έργο αυτό. Ζητήθηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ να διατυπωθεί το πάγιο αίτημα της ΠΕΔΔΥ για «κεντρικό και αποφασιστικό ρόλο» της Δασικής Υπηρεσίας σε όλα τα στάδια του Χάρτη και συνεπώς οι προτάσεις μας να συγκλίνουν σε αυτή την κατεύθυνση.
4. Για το νομοσχέδιο που αφορά στη λειτουργία των «δασικών Συνεταιρισμών» να ζητηθεί διεξοδική ενημέρωση και να τοποθετηθούμε μετα από νέα επικοινωνία μας μέσω e mail .
5. Για το θέμα του συναδέλφου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς κ. Ηλία Τσέλιγκα που ασκεί καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και επανειλημμένα με ενέργειές του, με τοποθετήσεις του και με πρωτοβουλίες που αποτελούν προσωπικές του εμμονές, εκθέτει όχι μόνο την ‘Ένωση, αλλά και τους αγώνες μας όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, για την οργάνωση και την λειτουργία του Τομέα. Το Δ.Σ αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση που θα θίγει αυτού του έδους τις συμπεριφορές και θα θέτει σε πολιτικό- συνδικαλιστική βάση το θέμα της δασικής πολιτικής και του τρόπου οργάνωσης της Υπηρεσίας .
6. Για το θέμα των επερχόμενων εκλογών στην Π.Ε.Δ.Δ.Υ αποφασίστηκε η εκλογική διαδικασία να γίνει τον Οκτώβρη (23 Οκτωβρίου) και η Γενική Συνέλευση στις 16/10 στην Αθήνα. Σχετικά θα σας ενημερώσουμε με ειδικότερες ανακοινώσεις.
7. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα και να στέλνουν τα παραστατικά κατάθεσης με fax στον αριθμό 2105240790. Ο λογαριασμός της Π.Ε.Δ.Δ.Υ τηρείται στην Εθνική Τράπεζα (αρ. Λογαριασμού 950075-80) στο όνομα του προέδρου κ.Ν.Μπόκαρη και του Ταμία κ.Νικ.Φραγκισκάκη. Η ετήσια συνδρομή είναι 20 ευρώ/έτος και παρακαλούμε για την καταβολή της για τα προηγούμενα τρία έτη. Οι συνάδελφοι μπορούν να εξοφλούν και σταδιακά (ανά μήνα) τις οφειλές τους, ώστε να μην επιβαρυνθούν όλο το ποσό της οφειλής το μήνα των εκλογών .
8.Οι νέοι συνάδελφοι που δεν έχουν εγγραφεί στην ΠΕΔΔΥ θα πρέπει, για την εγγραφή τους, να στείλουν αίτηση με τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, επίθετο, πατρώνυμο και Υπηρεσία- σχέση εργασίας ) στην ΠΕΔΔΥ (με fax στον αριθμό 2105240790) καθώς και παραστατικό κατάθεσης 23 ευρώ (3 ευρώ για την εγγραφή και 20 ευρώ για την ετήσια συνδρομή).
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε παραπάνω πληροφορία ή σχετική ενημέρωσή σας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr