Κυρίως Άρθρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Αγωνιζόμαστε:
1. Για την ενιαία και αδιαίρετη λειτουργία του Τομέα, με πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτοτέλεια και την πλήρη ενσωμάτωση των Κεντρικών και Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών σε ένα Υπουργείο .
2. Για την κατάργηση του αντιδασικού πλαισίου για τη δασοπροστασία.
3. Ενάντια στην πολιτική που αποβλέπει στη διάλυση της δασικής Υπηρεσίας (με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε άλλους φορείς) αλλά και για την πλήρη αναδιοργάνωση της με κάθετη διάρθρωση, τη στελέχωση της και τον εξοπλισμό της, με ουσιαστικές αρμοδιότητες (φορέας δασοπροστασίας).
4. Με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντεργατικής, αντιασφαλιστικής και αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση με τις υποδείξεις των θεσμών .
5. Για την αύξηση των πόρων για τη δασική ανάπτυξη και προστασία και την αυτόνομη χρηματοδότηση της δασοπονίας με πόρους που θα προέρχονται από όλες τις δασικές δραστηριότητες και τον Τακτικό προϋπολογισμό.
6. Nα διασφαλιστεί το κύρος και η αξιοπιστία των δασικών χαρτών με την ουσιαστική θωράκιση του έργου και την κατάργηση των κάθε είδους εξαιρέσεων
7. Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών για την ανάθεση του υπολοίπου του έργου καθώς και του Δασολογίου στο οποίο να έχει ξεκάθαρη αρμοδιότητα η δασική υπηρεσία.
8. Να ενισχυθούν οι Δασικές Υπηρεσίες με μόνιμο Επιστημονικό προσωπικό για την υποστήριξη του έργου των δασικών χαρτών και του Δασολογίου, σύμφωνα με τη σχετική έγκριση που έχει παρασχεθεί στις συναντήσεις με τους θεσμούς και παραμένει με ευθύνη του ΥΠΕΝ ανενεργή.
9. Να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες που πρέπει να ασκούνται από τις δημόσιες αρχές στα δάση (Εθνικοί Δρυμοί) και τη Θήρα (έλεγχος θήρας) που σήμερα εμπλέκονται αναρμόδιοι ιδιωτικοί φορείς, χωρίς ουσιαστικά καμία ανάληψη ευθύνης (κατάργηση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών και Ιδιωτικής Θηροφυλακής).
10. Να υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης δασολόγων σε θεματα διαχείρισης δασών ορεινών υδρονομικών, και χρήσεως λογισμικών για τη σύνταξη και έλεγχο των δασικών χαρτών.
11. Την ανάπτυξη συνεργασιών με κοινωνικούς φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κοινωνικούς εταίρους για την προώθηση κοινών στόχων σε θέματα προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Εξαίρεση των προγραμμάτων δασοπροστασίας από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς (υπερωριών, εκτός έδρας) που μετατρέπουν τους δασικούς υπάλληλους σε υπάλληλους γραφείου και εμποδίζουν το έργο της δασοπροστασίας.
1. Καθιέρωση αμοιβής για τους δασολόγους που παρίστανται για την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου στις διοικητικές επιτροπές και τα τακτικά δικαστήρια, στα πλαίσια του εθνικού κτηματολογίου.
2. Επαναφορά του επιδόματος δασολόγων (6 τοις χιλίοις) για τα δασοτεχνικά που επιβλέπουν οι συνάδελφοι στη βάση της ρύθμισης που έχει γίνει για τους μηχανικούς του δημοσίου


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr