Κυρίως ¶ρθρο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Αθήνα 29-09- 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων μας, εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και των αποκεντρωμένων Διοικήσεων, συνεκτιμούν ότι οι τελευταίες εξελίξεις που εκδηλώνονται με τη σφοδρή επίθεση σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων και γενικότερα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το σημερινό οικονομικό - πολιτικό σύστημα οδηγείται στα όρια του .
Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, προσχηματικά και ψευδεπίγραφα, βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της βιολογικής και κοινωνικής τους εξαθλίωσης .
Για τους λόγους αυτούς ομόφωνα όλοι μας:
Καταδικάζουμε την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και τα οριζόντια, άδικα και σκληρά μέτρα που τη χαρακτηρίζουν και διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην υιοθέτηση νεοφιλελεύθερων αντεργατικών θεσμών όπως ή εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις .

Απαιτούμε την κρίση να πληρώσουν τα οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και όχι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ζητάμε ένα αξιοπρεπή κατώτατο μισθό στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και τη διασφάλιση της κύριας σύνταξης και των επικουρικών ταμείων.

Ζητάμε και εμείς την ανασυγκρότηση του δημόσιου Τομέα και ιδιαίτερα των νευραλγικών Υπηρεσιών του, όμως με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Πολιτείας και της Κοινωνίας και τη σύνδεση τους με την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων περιβαλλοντικών αγαθών και όχι αυθαίρετα, με την προτεινόμενη ποσοστιαία μείωση των οργανικών μονάδων, που αναιτιολόγητα και ανεύθυνα επιβάλλεται ¨άνωθεν ¨, χωρίς καμιά τεκμηρίωση .


Καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει πρώτα τη δική της αυτοαξιολόγηση, αντί να στρέφεται και να εξωθεί σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Λύσεις υπάρχουν αλλά με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

Ζητάμε την κατάργηση του αντιδασικού θεσμικού πλαισίου.

Ζητάμε την κάθετη διάρθρωση και υπαγωγή όλων των δασικών Υπηρεσιών –που σήμερα είναι κατακερματισμένες ανάμεσα στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και το Υπουργείο Περιβάλλοντος , στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Ζητάμε την πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού της Αγροφυλακής που μετατάχτηκε στις Δασικές Υπηρεσίες, σε καθήκοντα Δασοπροστασίας, κάτι που παρά την σχετική πρόβλεψη του νόμου, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν έχει γίνει ακόμη .

Ζητάμε να σταματήσουν οι παράνομες και ρουσφετολογικές μετακινήσεις του προσωπικού της αγροφυλακής, σε άσχετες Υπηρεσίες και μη προβλεπόμενα καθήκοντα από τους Γενικούς Γραμματείς των αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα των δασικών οικοσυστημάτων, που με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και την περαιτέρω διάλυση και αποδιοργάνωση των δασικών Υπηρεσιών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους που πλήττονται από τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και τους καλούμε όλους σε κοινούς αγώνες για να ανατραπεί αυτή η πολιτική .

Για τους εργαζόμενους υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης. Δείξτε μας το σεβασμό σας - δώστε μας πίσω την αξιοπρέπεια μας - και αξιοποιήστε το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει . Η χώρα έχει τις παραγωγικές και άλλες δυνατότητες που μπορούν να καλύψουν, τις ανάγκες της κοινωνίας .


ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ – ΑΓΩΝΕΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr