Κυρίως Άρθρο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σήμερα που η Χώρα μας δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και οι εργαζόμενοι καλούνται να σηκώσουν αποκλειστικά μόνοι τους τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων συμβάσεων με την Τρόικα και των εφαρμοστικών νόμων της Κυβέρνησης, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε εργαζόμενο δασολόγο, να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι αποτελούμε τον βασικότερο συντελεστή της οικονομικής και της κοινωνικής σταθερότητας σε ένα σύγχρονο και ευνομούμενο Κράτος. Αυτό το δεδομένο δυστυχώς στη Χώρα μας κανένας δεν το έλαβε υπόψη, αντίθετα, με πρόσχημα το δημοσιονομικό κόστος, απαξιώθηκε η εργασία, εξαθλιώθηκαν οι εργαζόμενοι και επιστρατεύτηκαν οι γνωστοί ¨κοινωνικοί αυτοματισμοί¨ για να στοχοποιηθούμε και να μετατραπούμε, με ευθύνη των πολιτικών των τελευταίων Κυβερνήσεων και των μεγάλων Μ.Μ.Ε, στον πιο ευάλωτο και εύκολο στόχο που ουσιαστικά σηκώνει τις πλάτες του όλο το βάρος της οικονομικής κρίσης. Ουσιαστικά παραδοθήκαμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και οι οικογένειές μας, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της επιβίωσης των μεγάλων τραπεζικών συμφερόντων.
Στον πόλεμο αυτό, αλλά και στα μικρά μέτωπα που ανοίγονται καθημερινά στη ζωή του καθενός μας, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος. Η μόνη βιώσιμη και ανεκτή για την ελληνική κοινωνία διέξοδος, είναι να δοθεί άμεσα πολιτική λύση και για το λόγο αυτό χρειάζεται συνειδητοποίηση και διαρκής αγώνας των εργαζομένων .
Σε αυτή την πολιτική συγκυρία αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα. Δημιουργήσαμε, με συναίσθηση της ευθύνης απέναντί στον κλάδο, τη ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨ σπάζοντας τα κομματικά δεσμά με σεβασμό στην ιστορία του κάθε μέλους μας και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές ή παρωχημένες νοοτροπίες, αποτελούσαν εμπόδιο στη συνοχή των εργαζομένων.
Έχουμε ξεκάθαρο όραμα και στόχους για τον κλάδο και τους εργαζόμενους και επιδιώκουμε αυτές οι κοινές αντιλήψεις, με τη δική σας συμβολή, να γίνουν ενσυνείδητο βίωμα για κάθε συνάδελφο, για να μετατρέψουμε την αμφισβήτηση σε θετική σκέψη και την απογοήτευση για όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε αγωνιστική παρουσία και δράση.
Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για μια νέα ανεξάρτητη και δημοκρατική συνδικαλιστική έκφραση. Για να γίνουν οι θέσεις μας δύναμη δημιουργίας και η αντίδρασή μας για όσα ετοιμάζουν ερήμην μας, αρχή για ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.
Με τη συμμετοχή της ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨, στις εκλογές για την ανάδειξη των Οργάνων στην Π.Ε.Δ.Δ.Υ, βάζουμε τέλος στην μικρο-κομματική, αντίληψη και τη στενά παραταξιακή λογική που πολλές φορές εξέθρεψε την προκατάληψη και το φόβο των συναδέλφων, αποτρέποντας τους να ασχοληθούν με τα κοινά αιτήματα και την παρουσία του κλάδου.
Παραμερίζουμε ενσυνείδητα κάθε σκέψη και κάθε νοοτροπία, που διαιρούσαν μέχρι σήμερα τους εργαζόμενους σε «μικροπολιτικά τιμάρια» και το μόνο που μας πρόσφεραν ήταν ρουσφετολογία, λαϊκίστικες κόρωνες και η καλλιέργεια του φόβου.
Η παρουσία της ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨ είναι αποτέλεσμα δημόσιου διαλόγου, πολιτικών αποφάσεων με αυτοκριτική ωριμότητα, αλλά και της διάθεσης που εξέφρασαν νέοι κυρίως συνάδελφοι, να συνεισφέρουν ενεργά στη λειτουργία της Ένωσης αναλαμβάνοντας οι ίδιοι πρωτοβουλίες και διαθέτοντας το χρόνο τους για την εξυπηρέτηση των κλαδικών διεκδικήσεων και την αναβάθμιση της συνδικαλιστικής μας παρουσίας.
Μας ενώνουν οι κοινές αντιλήψεις για μια δημοκρατική και προοδευτική πολιτική στάση, η διάθεση να ανοίξουμε το διάλογο με όλες τις παρατάξεις, χωρίς αποκλεισμούς και στεγανά και η πλήρη ελευθερία σκέψης και λόγου, για κάθε συνάδελφο που μας στηρίζει.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθειά είναι απαραίτητη η δική σας συμμετοχή και η στήριξη του ψηφοδελτίου της ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨. Η ψήφος σας είναι ψήφος στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί :
 Ενάντια στην αντιλαϊκή, βάρβαρη και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική,
 Για αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα,
 Για πραγματική αναβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας.
Η ψήφος στη ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨, είναι ψήφος για ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.
Η ανάδειξη εκπροσώπων με διάθεση για προσφορά, συνέπεια, σταθερή συνδικαλιστική δράση και επάρκεια γνώσεων, είναι ο μόνος τρόπος για να εργαστούμε όλοι μαζί συστηματικά και αποτελεσματικά για το συμφέρον των μελών μας και του κλάδου.
Αγωνιζόμαστε με εντιμότητα και πίστη στις αρχές που αποδεχτήκαμε όλοι μας, για την επίτευξη των συνδικαλιστικών στόχων και την υποστήριξη των συμφερόντων των μελών της Ένωσης.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ / ΔΑΣ.ΣΕΡΡΩΝ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / Δ.Δ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / Δ.Δ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / ΔΑΣ.ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / Δ.Δ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΚΑΡΑΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / Δ.Δ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΑΡΑΠΟΥΡΝΑΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / Δ.Σ.& Ε. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΟΚΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ / Δ.Δ.ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / Δ.Δ ΞΑΝΘΗΣ
ΜΙΧΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ / Δ.Δ ΗΛΕΙΑΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ /Δ.Δ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΤΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ / Δ.Δ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΑΛΑΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ / ΔΑΣ.ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ /ΔΑΣ.ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ
ΡΟΥΜΠΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ / Δ.Δ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΑΣΣΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / Δ.ΑΝΑΔ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ / ΔΑΣ. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ / ΓΕΝ.ΔΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Μ-Θ
ΦΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ / Δ.Δ ΧΑΝΙΩΝ
ΧΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ / ΔΑΣ.ΒΟΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΟΓΕΔΥ
ΒΑΞΕΒΑΝΗ – ΙΩΒΗ ΜΑΡΙΑ / ΔΑΣ.ΔΡΑΜΑΣ
ΒΡΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / ΔΑΣ.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / Δ.Δ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / Δ.Δ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / Δ.Δ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΚΑΡΑΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ / Δ.Δ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΑΡΑΠΟΥΡΝΑΛΙΔΗΣ ΣΤ./Δ.Σ.& Ε. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΟΚΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ / Δ.Δ.ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / Δ.Δ ΞΑΝΘΗΣ
ΜΙΧΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ /Δ.Δ ΗΛΕΙΑΣ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ / Δ.Δ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΤΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ / Δ.Δ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΑΛΑΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ / ΔΑΣ.ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΔΑΣ.ΚΑΠΑΝΔΡΙΤ.
ΠΙΝΙΑΡΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ / ΔΑΣ.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΣΑΣΣΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / Δ.ΑΝΑΔ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / Δ.Δ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΧΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ / ΔΑΣ.ΒΟΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / ΓΕΝ.ΔΝΣΗ ΑΠ.ΔΙΟΙΚ.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / Δ.Δ ΚΟΖΑΝΗΣ

Καλούμε όλα τα μέλη της Ένωσης να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία της 19ης Οκτωβρίου

Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες αυτή την αγωνιστική ενωτική συνάντηση


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr